Berita Teknologi

Warna hijau pada paparan Apple Watch? Kamu tidak keseorangan

TL;DR

  • Pengguna Apple Watch melihat warna hijau “hodoh” pada paparan.
  • Isu ini nampaknya menjejaskan berbilang model jam tangan pintar, termasuk Apple Watch Series 8 dan lain-lain.

Beberapa pengguna Apple Watch melihat warna paparan hijau pada jam tangan pintar. Masalahnya nampaknya menjejaskan hampir keseluruhan barisan Apple Watch, termasuk Siri Apple Watch 8 dan model lama. Aduan sedang dipasang Reddit dan juga MacRumors forum, dan nampaknya orang yang mempunyai model lama seperti Apple Watch 6 dan Watch 4 lebih teruk daripada yang lain. Sangat sedikit model Apple Watch SE dan Ultra nampaknya mengalami masalah ini.

Pembaca Redditors telah mencuba segala-galanya untuk menghilangkan warna hijau pada Jam Tangan Apple mereka. Ada yang mencadangkan bahawa warna hijau mungkin disebabkan oleh warna muka jam di bahagian belakang pusat kawalan/skrin pemberitahuan lut sinar. Walau bagaimanapun, pengguna yang terjejas melaporkan perkara ini tidak berlaku. Menukar muka jam tangan kepada warna yang lebih gelap tidak membantu menghilangkan lapisan hijau di atas.

“Oled hitam sempurna hancur,” komen pengguna Reddit. Seorang lagi menggambarkan paparan Apple Watch mereka sebagai “LCD yang telah dicuci”.

Nampaknya warna hijau mula muncul untuk pengguna selepas kemas kini watchOS 9.5. Ia pastinya adalah pepijat, sesuatu yang pernah dihadapi oleh iPhone pada masa lalu. Apple sepatutnya dapat membetulkannya kembali dengan kemas kini perisian lain.

Sesetengah pengguna telah menemui pembetulan sementara, walaupun. Nampaknya menghidupkan Fokus Tidur pada Apple Watch anda menghilangkan warna hijau. Jelas sekali, itu bukan penyelesaian yang ideal, tetapi yang telah disahkan oleh beberapa pengguna sebagai penyelesaian sehingga Apple secara rasmi menyelesaikan masalah itu.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Warna hijau pada paparan Apple Watch? Kamu tidak keseorangan
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker