Berita Teknologi

Telefon perdana baharu ini menawarkan slot kad microSD, port 3.5mm

TL;DR

  • Sharp telah melancarkan telefon utama Aquos R8 dan R8 Pro.
  • Kedua-dua telefon ini mempunyai reka bentuk kalis air, slot kad mikroSD dan port 3.5mm.
  • Telefon ini mungkin terhad kepada Jepun, walaupun.

Pengeluar Jepun Sharp melancarkan telefon utama Aquos setiap tahun, membawakan teknologi paparan yang menarik, perkakasan kamera yang hebat dan banyak lagi ciri ke meja.

Sekarang, syarikat telah dilancarkan Sharp Aquos R8 dan R8 Pro (h/t: Redditor welp_im_damned). Kedua-dua telefon berkongsi ciri seperti a Snapdragon 8 Gen 2 pemproses, reka bentuk kalis air dan ikrar kemas kini perisian yang panjang (tiga kemas kini OS utama dan lima tahun tampung keselamatan).

Walau bagaimanapun, kedua-dua telefon ini mempunyai pek a kad mikroSD slot dan a Port 3.5mm juga. Ini menjadikan Sharp satu-satunya jenama selain Sony yang menawarkan sokongan kad mikroSD dan/atau bicu fon kepala pada telefon utama mereka.

Aquos R8 Pro: Teknologi termaju untuk sebahagian besar

Saiz semula docomo Sharp Aquos R8 Pro

Aquos R8 Pro sebaliknya memperoleh nama Pronya berdasarkan skrin OLED IGZO 6.6-inci 240Hz (1,260 x 2,730, kecerahan puncak 2,000 nits), bateri 5,000mAh, 12GB RAM, 256GB storan boleh kembang yang sangat baik Qualcomm 3D Sonic Max pengimbas cap jari dalam paparan.

Bagi fotografi, telefon Sharp’s Pro membawakan kamera utama 47MP berjenama Leica satu inci yang dipasangkan dengan sensor kedalaman 2MP dan sensor spektrum warna untuk tangkapan warna yang lebih tepat. Ini kebanyakannya selaras dengan telefon tahun lepas. Walau bagaimanapun, kami masih kecewa kerana telefon ini tidak menawarkan kamera belakang ultralebar atau telefoto. Jika tidak, kamera swafoto 12.6MP tersedia dalam potongan lubang tebuk.

Dalam sentuhan yang kemas, Sharp turut menjual sarung yang membolehkan anda memasang penapis lensa pada kamera utama telefon. Jadi mereka yang ingin menggunakan penapis ND pada telefon mereka boleh memilih aksesori ini.

Sharp Aquos R8 Pro: Panas atau tidak?

77 undi

Sementara itu, Sharp Aquos R8 standard membawakan skrin IGZO OLED 6.39-inci (FHD+, kecerahan puncak 1,300 nits), bateri 4,570mAh, 8GB RAM, 256GB storan boleh dikembangkan dan pengimbas cap jari sisi yang lebih konvensional.

Model Aquos standard Sharp turut membawakan sistem kamera belakang 50MP+13MP (utama dan ultralebar). Jangan mengharapkan penderia utama satu inci di sini, kerana ini adalah penderia 1/1.55 ​​inci yang lebih kecil secara meluas sejajar dengan penderia seperti siri IMX766. Kamera swafoto 8MP terletak di takuk titisan air. Ya, entah bagaimana kami mempunyai telefon Snapdragon 8 Gen 2 dengan takuk paparan.

Ketersediaan dan harga siri Sharp Aquos R8

Sharp Aquos R8 docomo diubah saiz

Syarikat Jepun itu tidak mengeluarkan harga untuk telefon bimbit baharu ini, tetapi Aquos R7 dijual pada harga ~$1,467. Jadi jangkakan tanda harga yang sama untuk Sharp Aquos R8 Pro apabila ia mula dijual mulai 15 Julai.

Telefon perdana Sharp secara tradisinya terhad kepada Jepun, jadi anda mungkin perlu mengimport telefon ini jika anda benar-benar menginginkannya. Namun, kami gembira melihat telefon canggih lain dengan port 3.5mm dan slot kad mikroSD.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Telefon perdana baharu ini menawarkan slot kad microSD, port 3.5mm
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker