Berita Teknologi

Reka bentuk Samsung Galaxy Z Flip 5 dibayangkan dengan pemaparan

TL;DR

  • Reka bentuk Samsung Galaxy Z Flip 5 ditunjukkan dalam beberapa pemaparan berasaskan CAD berkualiti tinggi baharu.
  • Telefon ini nampaknya mempunyai paparan penutup yang besar dan sisi segi empat sama.
  • Naik taraf lain tahun ini mungkin akan menjadi dalaman.

Awal hujung minggu ini, kami melihat paparan bocor untuk Galaxy Z Lipat 5 ihsan pembocor yang boleh dipercayai Steve Hemmerstoffer. Kini, sumber yang sama membocorkan telefon adik-beradik.

Hari ini, kami mempunyai pandangan baik pertama kami di Samsung Galaxy Z Flip 5 reka bentuk (melalui Kacang Media). Walaupun kami telah melihat petunjuk reka bentuk semula melalui kilang khabar angin, ini adalah pemaparan berkualiti tinggi dan boleh dipercayai pertama yang kami temui.

Peningkatan yang paling ketara yang kami fikir akan datang tahun ini ialah paparan penutup yang diubah suai sepenuhnya. Kini, paparan luaran menggunakan hampir 50% bahagian belakang telefon. Ini sepatutnya memberi pengguna akses yang lebih baik kepada ciri dan kawalan tanpa membuka telefon terlebih dahulu.

Sisi Galaxy Z Flip 5 juga diselaraskan dalam pemaparan, mencadangkan reka bentuk semula untuk memastikan peranti baharu ini sejajar dengan siri Galaxy S23.

Reka bentuk Samsung Galaxy Z Flip 5: Paparan bocor

Di luar paparan penutup dan bahagian segi empat sama, reka bentuk Samsung Galaxy Z Flip 5 nampaknya kebanyakannya sama seperti yang kita lihat pada tahun-tahun sebelumnya. Masih terdapat sistem kamera dwi-kanta di bahagian belakang, potongan paparan pada paparan dalaman untuk kamera swafoto, pembesar suara penembakan bawah di sebelah port USB-C, dsb. Ia juga kelihatan seperti kombo penderia butang kuasa/cap jari sedang melekat.

Selebihnya peningkatan yang ketara harus berada di dalam telefon. Kami menjangkakan pemproses Snapdragon 8 Gen 2, mungkin model “Galaxy” yang sama dalam siri Galaxy S23. Kamera mungkin juga mendapat beberapa peningkatan, walaupun kami tidak mempunyai khabar angin yang kukuh setakat ini. Mudah-mudahan, kita juga akan melihat bateri yang lebih besar/tahan lebih lama dan pengecasan yang lebih pantas.

Samsung mungkin akan melancarkan telefon lipat baharu ini pada bulan Julai/Ogos. Khabar angin baru-baru ini mencadangkan pelancaran lewat Julai, tetapi kami tidak boleh mengatakannya dengan pasti. Nantikan!

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Reka bentuk Samsung Galaxy Z Flip 5 dibayangkan dengan pemaparan
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker