Berita Teknologi

Pihak Berkuasa Mingguan: 👀 Pixel Lipat rupa rasmi pertama

⚡ Selamat datang ke Pihak Berkuasa Mingguanyang Android Authority surat berita yang menghuraikan berita Android dan teknologi teratas dari minggu itu. Edisi ke-243 di sini dengan paparan rasmi pertama pada Pixel Fold, video Pixel 7a tangan, paparan Galaxy Z Flip 5, dan “Godfather of AI” Google membuat keluar tajam…

🎮 Hujung minggu ini saya berasa selesa untuk bermain Bramble: The Mountain King di PS5, dan nampaknya ia akan menjadi pengembaraan Nordic yang gelap dan menyeramkan.

Terdapat begitu banyak berita kebelakangan ini tentang kemungkinan AI mengambil pekerjaan yang dilakukan oleh manusia, dan nampaknya bank terbesar AS berminat untuk mengikuti kereta muzik AI.

JP Morgan Chase mahu patenkan kaedah untuk menggunakan pembelajaran mesin untuk merekrut calon bagi jawatan kosongpada dasarnya mengambil tempat pasukan pengambilan atau perekrut luar untuk mencari bakat masa depan.

  • Teknologi ini akan menggunakan “data awam pekerja,” seperti rangkaian dalaman dan luaran, untuk memburu calon.
  • Ia akan menjana “skor keyakinan” berdasarkan sama ada calon kelihatan seperti sesuai untuk pekerjaan itu, betapa mudah atau sukarnya mereka untuk merekrut, dsb.
  • Sistem akan menghantar “komunikasi pengambilan yang disasarkan” kepada calon dan memantau permohonan mereka serta keputusan.
  • Oleh kerana ini ialah algoritma pembelajaran mesin, ia juga akan menjejaki sejauh mana ia melakukan tugasnya, belajar dan bertambah baik daripada pengalaman masa lalunya.
  • Bank percaya ia akan menghapuskan isu di mana perekrut luar, seperti agensi, tidak memahami budaya syarikat apabila mencari bakat.
  • Ia juga boleh membantu menghapuskan sebarang kecenderungan tidak sedarkan diri yang terdapat dalam profesional pengambilan manusia, membantu syarikat untuk merekrut tenaga kerja yang lebih pelbagai.

Perkara sebaliknya juga boleh berlaku, kerana teknologi itu berpotensi mengembangkan kecenderungannya sendiri, yang membawa kepada tenaga kerja yang kekurangan kepelbagaian. Dan bolehkah pengambilan dan HR, pekerjaan yang berasaskan sepenuhnya di sekeliling orang yang berhubung antara satu sama lain, benar-benar dilakukan oleh AI?

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Pihak Berkuasa Mingguan: 👀 Pixel Lipat rupa rasmi pertama
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker