Berita Teknologi

Pengguna Pixel melihat kehabisan bateri yang teruk, terlalu panas (Kemas kini: respons Google) –

Rita El Khoury / Android Authority

TL;DR

  • Pengguna Pixel melaporkan masalah kehabisan bateri yang teruk dan terlalu panas pada telefon mereka.
  • Masalahnya nampaknya menjejaskan pengguna siri Pixel 6 dan Pixel 7.
  • Kemas kini apl Google baru-baru ini harus dipersalahkan, dan Google sedang dalam proses mengeluarkan tampung.

Kemas kini, 15 Mei 2023 (07:26 PM ET): Google telah mengeluarkan kenyataan yang berkaitan dengan masalah kehabisan bateri dan terlalu panas yang diterangkan dalam artikel di bawah. Jurucakap Google berkata:

Perubahan bahagian belakang apl Google baru-baru ini secara tidak sengaja mengakibatkan subset peranti Android mengalami kehabisan bateri yang dipercepatkan. Kami melancarkan pembetulan sejurus selepas mengetahui isu tersebut dan pengguna yang terjejas harus melihat peranti mereka kembali kepada tingkah laku normal serta-merta. Pembetulan ini tidak memerlukan kemas kini apl.

Mudah-mudahan, semua orang yang menghadapi masalah ini harus melihat kemas kini ini tidak lama lagi.


Artikel asal, 15 Mei 2023 (01:43 PG ET): Beberapa pengguna Pixel sedang melaporkan masalah kehabisan bateri yang teruk dan terlalu panas pada telefon mereka. Masalahnya telah dibenderakan oleh an Engadget pembaca, selepas itu penerbitan menemui rangkaian aduan yang semakin meningkat daripada pengguna Pixel pada Reddit dan Forum sokongan Google.

โ€œPixel 6 Pro saya dan Pixel 6 isteri saya telah terlalu panas dan menggunakan bateri tidak melakukan apa-apa sejak semalam. Seperti bukan sahaja hangat, PANAS. Kehilangan 20% bateri dalam masa kurang sejam tanpa menggunakannya,โ€ tulis seorang pengguna Reddit.

“Masa skrin telah dikurangkan kepada sekitar 3 jam daripada kira-kira 6 jam,” tulis pengguna Pixel 6a yang lain.

Masalahnya bukan sahaja terhad kepada barisan Pixel 6. Pengguna Pixel 7 dan 7 Pro juga melaporkan masalah terlalu panas dan kehabisan bateri yang serupa.

Penyebabnya nampaknya kemas kini baru-baru ini kepada apl Google. Sebilangan pengguna yang terjejas menyedari bahawa menu Penggunaan Bateri pada Pixel mereka menyenaraikan apl Google sebagai peminum jus tertinggi.

“Di luar bateri yang tidak tahan, telefon semakin panas jadi saya tahu ia merosakkan bateri dan berpotensi untuk CPU,” tulis seorang pengguna Reddit.

Mereka yang telah mencuba menghubungi sokongan Google untuk mendapatkan penyelesaian tidak begitu berjaya. Langkah penyelesaian masalah yang dicadangkan oleh kakitangan sokongan tidak berjaya. Berbalik kepada versi lama apl Google tidak menyelesaikan masalah, begitu juga tetapan semula kilang lengkap telefon.

Tidak jelas sama ada masalah itu turut mempengaruhi yang dikeluarkan baru-baru ini Pixel 7a. Namun, ujian yang dijalankan oleh Android Authority menunjukkan bahawa telefon cenderung menjadi agak panas semasa mengecas, dengan itu menyebabkan pengecasan lebih perlahan. Ini bukan masalah berkaitan apl Google yang sama, tetapi kami akan menelitinya juga sekarang.

Tiada kata rasmi daripada Google lagi. Kami akan mengemas kini artikel ini jika dan apabila kami mengetahui lebih lanjut tentang kemungkinan resolusi daripada pembuat Pixel.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Pengguna Pixel melihat kehabisan bateri yang teruk, terlalu panas (Kemas kini: respons Google) –
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker