Berita Teknologi

OPPO dan OnePlus boleh meninggalkan Perancis. Eropah seterusnya?

Ryan McLeod / Android Authority

TL;DR

  • OPPO dilaporkan telah menghentikan operasi animator komersialnya.
  • Sebuah syarikat yang dikontrak oleh OPPO telah memberhentikan semua pekerja luar yang bekerja untuk OPPO.
  • OPPO memberikan kenyataan yang tidak menyebut apa-apa tentang komitmen pada masa hadapan.

Khabar angin meninggalkan Eropah telah bertiup kencang OPPO dan OnePlus (anak syarikat OPPO) buat sementara waktu sekarang. Walaupun OPPO mendakwa ia tidak mempunyai rancangan untuk keluar dari pasaran, tindakannya mungkin mencadangkan sebaliknya.

OPPO dilaporkan telah menghentikan operasi animator komersialnya di Perancis, menurut outlet Perancis Frandroid. Peranan ini digambarkan sebagai sangat penting untuk promosi produk di kedai, latihan kakitangan jualan, dan penginjilan produk.

Beberapa peruncit juga memberitahu outlet bahawa jenama itu sedang mencari untuk menjual inventori semasanya. Penjual tersebut tidak mengharapkan untuk mendapatkan penghantaran produk baharu, dan mereka juga tidak akan menyerlahkan produk tersebut.

Seorang jurujual menghuraikan lebih lanjut mengenai perkara itu. Berikut ialah terjemahan Google bagi petikan itu:

Kami faham bahawa mereka akan pergi, kerana kami lebih terlatih tentang produk baharu. Kami melihat Find X keluar di China, oh tidak, ia tidak keluar di Perancis. Kami melihat Renos tiba, adakah mereka akan dikeluarkan di Perancis? tidak juga. Apabila Find N2 Flip tiba, kami diberitahu tentang keluaran kedai, dan akhirnya tidak, ia hanya tersedia di tapak.

Nampaknya sebahagian besar animator komersial dalam pasaran ini bekerja untuk kontraktor yang dipanggil Atmospheres. Menurut outlet itu, syarikat itu telah memberhentikan semua pekerja luar yang bekerja untuk OPPO. Atmospheres juga dilaporkan akan kehilangan kontraknya dengan OPPO pada 30 Jun.

Dalam satu kenyataan kepada 9to5GoogleOPPO menyatakan bahawa ia masih akan berada di Perancis pada 30 Jun lalu. Bagaimanapun, dalam kenyataan OPPO, syarikat itu nyata hanya menangani pengguna sedia ada dan mengelak daripada menyebut masa depan.

Keutamaan utama kami adalah untuk terus memberikan perkhidmatan terbaik kepada pengguna sedia ada kami di Perancis, seperti biasa. Pengguna boleh terus menggunakan produk Oppo, mengakses perkhidmatan selepas jualan, menerima kemas kini sistem pengendalian masa hadapan dan banyak lagi. Tiada apa-apa perubahan untuk pengguna akhir.

Khabar angin OPPO dan OnePlus akan keluar dari Eropah bermula pada Mac. Bagaimanapun, syarikat itu menegaskan bahawa ia hanya menghentikan sementara operasi di Jerman kerana tindakan undang-undang oleh Nokia. Tetapi satu kenyataan baru-baru ini menunjukkan niat itu mungkin tidak melebihi 2023.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: OPPO dan OnePlus boleh meninggalkan Perancis. Eropah seterusnya?
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker