Berita Teknologi

Kemas kini terkini untuk Bard membawakan imej daripada Carian Google

TL;DR

  • Google Bard kini akan menambah imej pada responsnya di mana ia masuk akal.
  • Bard juga boleh diminta untuk imej secara langsung.
  • Chatbot akan menunjukkan sumber untuk setiap imej.

daripada Windows Copilot kepada ciri AI yang datang ke Microsoft Store, Microsoft telah mendominasi tajuk berita AI hari ini. Tidak ketinggalan, Google baru sahaja mengumumkan ciri baharu yang akan datang ke Google Bard.

padanya Kemas kini percubaan halaman β€” halaman khusus untuk menyenaraikan perubahan pada Google Bard β€” Google mendedahkan Bard diberi fungsi baharu. Chatbot AI kini mempunyai keupayaan untuk menyediakan imej bersama-sama dengan respons apabila berkaitan.

Bermula dengan respons bahasa Inggeris, Bard kini boleh membawa masuk imej daripada Carian Google, supaya anda boleh mendapatkan respons yang berguna dengan visual. Anda juga boleh meminta imej Bard secara langsung. Bard akan menunjukkan sumber untuk setiap imej.

Sebagai contoh, pengguna boleh menyerahkan gesaan yang bertanyakan sesuatu seperti, “Apakah beberapa tempat yang mesti dilihat di New Orleans?” Bard akan dapat memberikan respons teks serta imej lokasi.

demo bard

Di samping itu, pengguna akan dapat memasukkan imej dalam gesaan mereka. Sebagai contoh, anda boleh menyerahkan gambar dua anjing dan minta Bard menulis kapsyen lucu tentang kedua-dua anjing itu. Dengan memanfaatkan Google Lens, Bard akan dapat menganalisis imej, mengesan baka anjing dan membalas dengan beberapa kapsyen.

Mengenai sebab ciri itu dilaksanakan, Google berkata ia adalah kerana visualisasi membantu dengan kontekstualisasi.

Imej boleh membantu anda menyampaikan idea anda dengan lebih berkesan. Mereka boleh menghidupkan konsep, membuat pengesyoran lebih meyakinkan dan meningkatkan respons apabila anda meminta maklumat visual.

Ciri ini sebenarnya telah diumumkan awal bulan ini semasa Google I/O. Walau bagaimanapun, ia baru sahaja dilancarkan hari ini di Google Bard.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Kemas kini terkini untuk Bard membawakan imej daripada Carian Google
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker