Berita Teknologi

Elon Musk mengetuk Linda Yaccarino untuk peranan CEO Twitter

Edgar Cervantes / Android Authority

TL;DR

  • Jutawan Elon Musk telah memutuskan untuk memilih Linda Yaccarino sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Twitter yang baharu.
  • Yaccarino adalah ketua pengiklanan di NBCUniversal.
  • Musk akan berundur daripada jawatan CEO dan kekal sebagai pengerusi eksekutif dan ketua pegawai teknologi.

Pada hari Khamis, Elon Musk mengusik di Twitter bahawa dia telah menemui penggantinya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Twitter. Bagaimanapun, jutawan itu tidak mendedahkan siapa yang dipilihnya untuk jawatan Ketua Pegawai Eksekutif Twitter. Tetapi sekarang kita tahu siapa yang akan menjalankan platform sosial pada masa hadapan.

Hari ini, dalam tweet ucapan tahniah, Musk mendedahkan bahawa penggantinya ialah Linda Yaccarino. Seperti yang dia sebut dalam tweet, dia akan mengambil alih sebagai CEO dan akan memberi tumpuan terutamanya pada operasi perniagaan. Selain itu, Musk memaklumkan bahawa peranannya dengan syarikat itu akan berubah daripada Ketua Pegawai Eksekutif kepada ketua pegawai teknologi dan pengerusi eksekutif.

Saya teruja untuk mengalu-alukan Linda Yaccarino sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Twitter yang baharu!@LindaYacc akan memberi tumpuan terutamanya pada operasi perniagaan, manakala saya memberi tumpuan kepada reka bentuk produk & teknologi baharu.
Tidak sabar untuk bekerjasama dengan Linda untuk mengubah platform ini menjadi X, aplikasi segala-galanya. https://t.co/TiSJtTWuky

Bagi sesiapa yang tidak mengenali Yaccarino, dia pernah menjadi ketua pengiklanan di NBCUniversal. Graduan Penn State membantu dengan pelancaran perkhidmatan penstriman Peacock dan telah mengetuai perkongsian dengan pelbagai syarikat teknologi. Syarikat-syarikat ini termasuk Snapchat, YouTube, dan Twitter. Sebelum tiba di NBCUniversal, Yaccarino telah bekerja di Turner Entertainment selama 15 tahun.

mengikut Yahoo Finance, “Yaccarino berulang kali menekankan dalam wawancaranya dengan Musk bahawa apa yang dicari oleh pengiklan daripada Twitter ialah perlindungan.” Dia juga dilaporkan bertanya kepada Musk jika dia fikir dia telah “menyahrisikokan” Twitter cukup untuk memberi keyakinan kepada pengiklan bahawa kempen mereka tidak akan berakhir di “tempat kebencian yang mengerikan.”

Sejak Musk mengambil alih Twitter tahun lepas, pengiklanan di platform media sosial telah menurun dengan ketara. Menjadi salah satu sumber pendapatan utama untuk tapak, ini telah menjadi masalah besar. Dengan latar belakang Yaccarino yang mendalam dalam pengiklanan, dia mungkin sangat sesuai untuk peranan CEO Twitter.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Elon Musk mengetuk Linda Yaccarino untuk peranan CEO Twitter
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker