Berita Teknologi

Telefon Nokia lasak seterusnya akan datang tidak lama lagi

Eric Zeman / Android Authority

TL;DR

  • Spesifikasi dan paparan Nokia XR21 yang jelas telah disiarkan dalam talian.
  • Telefon itu kononnya akan menjayakan telefon lasak Nokia XR20 2021.
  • Chipset baharu, pengecasan berwayar lebih pantas dan kamera telefoto ialah peningkatan utama di sini.

Nokia XR20 merupakan keluaran penting untuk HMD Global dalam beberapa cara, kerana syarikat itu menerimanya telefon lasak segmen. Kini, ternyata sekuel akan berlaku, dan ia hanya bocor sepenuhnya.

Outlet teknologi yang dihormati WinFuture telah menyiarkan banyak spesifikasi dan paparan Nokia XR21. Imej menunjukkan telefon dengan apa yang kelihatan seperti penutup belakang plastik yang serupa dan bezel tebal seperti pendahulunya. Kami juga dapat melihat pilihan warna hitam dan hijau. Lihat imej di bawah, dengan lebih banyak lagi tersedia melalui sumber.

Outlet itu juga menyiarkan banyak spesifikasi, bermula dengan ciri teras. Jangkakan peringkat belanjawan Snapdragon 695 chipset di sini, untuk satu, yang membawa peningkatan CPU dan proses pembuatan yang lebih kecil berbanding dengan Snapdragon 480 SoC telefon lama.

Spesifikasi teras lain termasuk skrin LCD FHD+ 6.49-inci (120Hz, Gorilla Glass Victus), 6GB RAM, storan 128GB, bateri tidak boleh tanggal 4,800mAh dan pengecasan berwayar 33W. Belum ada maklumat mengenai pengecasan wayarles, tetapi pengecasan berwayar 33W akan menjadi peningkatan yang ketara berbanding kelajuan 18W XR20.

Tidak hairanlah untuk mendengar bahawa Nokia XR21 akan membungkusnya Penarafan IP68 untuk rintangan habuk dan air. Walau bagaimanapun, satu kekecewaan ialah peranti itu dikatakan dihantar dengan Android 12. Ini amat menjengkelkan kerana Android 13 telah tersedia selama kira-kira lapan bulan.

Nokia XR21: Apa lagi yang anda dapat?

Bagi butiran kamera, Nokia XR21 dijangka tiba dengan kamera utama 64MP dan kamera telefoto 8MP (sehingga 8x zum digital). Kedua-dua kamera tidak menawarkan perkakasan penstabilan optik, manakala Snapdragon 695 juga tidak menyokong rakaman 4K. Kamera 16MP dikatakan boleh mengendalikan swafoto dan panggilan video.

Butiran lain termasuk port 3.5mm, sokongan eSIM, tiga tahun kemas kini OS utama dan empat tahun tampung keselamatan. Kami juga mempunyai kunci perkakasan tambahan di sebelah kiri (mungkin untuk Google Assistant), sementara kami hampir tidak dapat melihat apa yang mungkin merupakan butang boleh suai yang dipasang di atas yang serupa dengan peranti yang lebih lama.

Kami menyukai telefon sebelumnya tetapi berpendapat terdapat sedikit ruang untuk penambahbaikan dalam telefon kami Ulasan Nokia XR20. Lebih khusus lagi, kami mengambil berat dengan kuasa kuda, kualiti kamera, pengimbas cap jari dan kekurangan 5G pada AT&T. Nampaknya HMD tidak menangani prestasi secara besar-besaran kerana Snapdragon 695 masih merupakan pemproses peringkat bajet. Tetapi kami berharap dapat melihat penambahbaikan di tempat lain.

Tiada perkataan mengenai harga, tetapi Nokia XR20 dijual pada harga $550. Jadi kami berharap dapat melihat Nokia XR21 membungkus harga yang serupa atau lebih murah

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Telefon Nokia lasak seterusnya akan datang tidak lama lagi
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker