Berita Teknologi

Tarikh keluaran, khabar angin, spesifikasi, harga dan banyak lagi

Robert Triggs / Android Authority

Kali terakhir ASUS melancarkan telefon perdana — the Zenfone 9 — pada Julai 2022. Dikhabarkan bahawa syarikat itu kini sedang bersiap sedia untuk melancarkan Zenfone 10. Walaupun telefon ASUS baharu mungkin tinggal beberapa bulan lagi, khabar angin mengenainya sudah pun mengelilingi dunia teknologi. Adakah Zenfone baharu akan mengekalkan pendahulunya telefon kecil faktor bentuk? Adakah ASUS akan mengolah semula komitmen kemas kini perisiannya dan lebih menyelaraskannya dengan tawaran perdana semasa? Adakah telefon itu mampu milik seperti versi sebelumnya? Berikut ialah semua yang anda perlu tahu tentang ASUS Zenfone 10.

Adakah ASUS Zenfone 10 akan wujud?

Skrin utama ASUS Zenfone 9 pada meja kayu

Robert Triggs / Android Authority

Semua tanda menunjukkan ya. Terdapat Zenfone baharu dalam kerja-kerja, seperti khabar angin. Tidak hairanlah syarikat itu melancarkan satu lagi perdana tahun ini. Ia telah dilancarkan secara konsisten telefon Android perdana dengan pemproses siri Qualcomm 8 premium sejak siri Zenfone 3 keluar sejak 2016. Jadi tidak ada sebab untuk meragui bahawa Zenfone 10 tidak akan keluar tahun ini melainkan syarikat itu secara tiba-tiba menjatuhkan pengatup padanya. Dari apa yang kita dengar, itu tidak akan berlaku.

Apakah tarikh keluaran ASUS Zenfone 10?

Kotak dan pengecas ASUS Zenfone 9

Robert Triggs / Android Authority

  • ASUS Zenfone 6 — 16 Mei 2019
  • ASUS Zenfone 7 — 26 Ogos 2020
  • ASUS Zenfone 8 — 13 Mei 2021
  • ASUS Zenfone 9 — 28 Julai 2022

ASUS telah berada di mana-mana dengan pelancaran Zenfone baharu. Empat lelaran telefon sebelumnya telah dikeluarkan di mana-mana antara Mei dan Ogos. Kebocoran yang meluas daripada PriceBaba mendakwa bahawa Zenfone 10 akan mula diperkenalkan pada suku keempat tahun ini. Ini bermakna anda boleh menjangkakan telefon akan dilancarkan antara bulan Julai dan September.

Apakah ciri dan spesifikasi yang akan ada pada ASUS Zenfone 10?

ASUS Zenfone 9 kembali di tangan

Robert Triggs / Android Authority

Sama PriceBaba melaporkan juga keluar beberapa spesifikasi ASUS Zenfone 10. Inilah yang kami ada pada telefon sekarang.

Paparan dan reka bentuk

Nampaknya ASUS tidak akan berpegang pada saiz kompak 5.9-inci Zenfone 9 dan Zenfone 8 sebelum ini. Kebocoran yang disebutkan di atas mendedahkan bahawa Zenfone 10 akan dipasang dengan skrin yang lebih besar daripada Samsung Galaxy S23.

Jika maklumat itu betul, telefon akan mendapat paparan AMOLED 6.3 inci dengan kadar segar semula 120Hz. Tiada kebocoran render untuk menunjukkan rupa telefon kali ini. Walau bagaimanapun, ASUS dijangka kekal dengan beberapa staples daripada generasi sebelumnya Zenfones, seperti penarafan IP68 dan bicu fon kepala 3.5mm.

Spesifikasi dan ciri

Bahagian hadapan ASUS Zenfone 9 berdiri di atas meja

Robert Triggs / Android Authority

Spesifikasi Zenfone 10 yang dikhabarkan termasuk Snapdragon 8 Gen 2 platform mudah alih. ASUS sentiasa menggunakan SoC peringkat teratas Qualcomm pada perdananya, jadi ini tidak mengejutkan.

Kami mendengar telefon akan memuatkan 16GB RAM dan 256/512GB storan. Zenfone tahun lepas juga mempunyai varian storan 8GB RAM/128GB, yang juga boleh berlaku pada tahun ini. Walau bagaimanapun, storan pada Zenfone 9 mengatasi pada 256GB, yang bermaksud Zenfone 10 semakin meningkat tahun ini, sekurang-kurangnya di bahagian atas.

Spesifikasi pengecasan bateri dan berwayar juga dilaporkan mendapat rangsangan. Zenfone 10 dikatakan dilengkapi dengan bateri 5,000mAh dan pengecasan berwayar pantas 67W, naik daripada bateri 4,300mAh dan pengecasan 30W pada Zenfone 9.

Kami berharap ASUS mengejar jenama Android lain setakat kemas kini perisian.

Dalam jabatan fotografi, pembocor menjangkakan Zenfone 10 akan mendapat kamera 200MP. Sebaliknya, Zenfone 9 menampilkan penembak utama 50MP dan kamera ultralebar 12MP di bahagian belakang. Kami tidak pasti jika ASUS meningkatkan bilangan kamera pada telefon tahun ini. Akan lebih baik untuk melihat penembak telefoto khusus dalam campuran, walaupun. Tahap zum digital 3x dan 8x pada Zenfone 9 benar-benar tidak mengurangkan mustard.

Akhir sekali, maklumat yang bocor mencadangkan Zenfone 10 akan dikemas Android 13 semasa pelancaran. Kami berharap ASUS dapat mengejarnya jenama Android lain dengan menawarkan sekurang-kurangnya tiga tahun sokongan perisian kepada telefon. Zenfone sebelumnya telah dicemari oleh hanya dua tahun peningkatan Android dan dua tahun tampung keselamatan yang sedikit. Jadi perjanjian kemas kini yang lebih baik sudah pasti akan menjadi salah satu peningkatan yang paling mengalu-alukan yang ditawarkan oleh ASUS.

Apakah harga ASUS Zenfone 10?

Laci aplikasi ASUS Zenfone 9

Robert Triggs / Android Authority

Tiada maklumat mengenai harga Zenfone 10. Zenfone 9 datang pada harga $799 untuk versi asas dan meningkat sehingga $899 untuk varian 16GB RAM. Kita boleh melihat ASUS mengikuti strategi harga yang sama tahun ini.


Adakah sebarang kebocoran Zenfone 10 untuk dikongsi dengan kami? Hantarkan tip kepada kamidan kami pasti akan menyemaknya.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Tarikh keluaran, khabar angin, spesifikasi, harga dan banyak lagi
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker