Berita Teknologi

Tarikh keluaran, khabar angin, harga, spesifikasi, semua yang kita tahu setakat ini

Kaitlyn Cimino / Android Authority

Kemas kini, 14 April 2023 (02:38 PTG ET): Kami telah mengemas kini hab khabar angin Xiaomi Mi Band 8 ini dengan maklumat tentang memakai penjejak seperti rantai.


Artikel asal: Kami masih terdetik dengan nilai yang luar biasa Xiaomi Mi Band 7terbaharu syarikat penjejak kecergasan bajet untuk memukul pergelangan tangan. Peranti ini mengemas peranti boleh pakai yang berkuasa ke dalam faktor bentuk yang kecil dan kelihatan bagus semasa melakukannya. Namun begitu, kami mendapati diri kami sudah menantikan apa yang akan disampaikan oleh Xiaomi seterusnya dalam lelaran seterusnya, Xiaomi Mi Band 8. Baca terus untuk mengetahui semua yang kami ketahui setakat ini dan semak semula kerana kami akan memastikan hab ini dikemas kini sebagai khabar angin dan fakta terbongkar.

Adakah Xiaomi Mi Band 8 akan wujud?

Seorang pengguna Xiaomi Mi Band 7 mengawal muzik mereka dari pergelangan tangan mereka semasa senaman yoga.

Kaitlyn Cimino / Android Authority

betul-betul. Walaupun persaingan meningkat dalam arena penjejak bajet, Xiaomi kekal sebagai peneraju dengan barisan Mi Bandnya. Xiaomi telah pun mengesahkan bahawa penjejak baharu sedang dalam perjalanan. Kami fikir adalah selamat untuk menganggap Xiaomi akan meneruskan konvensyen penamaan yang telah ditetapkan sebagai Mi Band 8 di pasaran terpilih dan Xiaomi Smart Band 8 di wilayah seperti Eropah.

Bilakah tarikh keluaran Xiaomi Mi Band 8?

Xiaomi Mi Band 7 dan Xiaomi Mi Band 6 terletak di atas meja kayu oak.

Kaitlyn Cimino / Android Authority

  • Xiaomi Mi Band: Julai 2014
  • Xiaomi Mi Band 2: Jun 2016
  • Xiaomi Mi Band 3: Mei 2018
  • Xiaomi Mi Band 4: Jun 2019
  • Xiaomi Mi Band 5: Jun 2020
  • Xiaomi Mi Band 6: Mac 2021
  • Xiaomi Mi Band 7: Mei 2022
  • Xiaomi Mi Band 7 Pro: Jun 2022

Senarai di atas mewakili tarikh pelancaran generasi Mi Band sebelumnya di China. Lazimnya, kumpulan-kumpulan itu mencapai pasaran global beberapa minggu selepas pelancaran kebangsaan mereka. Poster rasmi di laman web Xiaomi di China mendedahkan bahawa penjejak kecergasan terbaharu akan debut pada 18 April 2023.

Adakah terdapat Mi Band 8 Pro?

Kami harap begitu. Semasa kami Kajian semula Mi Band 7 Pro, kami kagum dengan reka bentuk elegan model yang lebih mahal, GPS terbina dalam dan hayat bateri yang dilanjutkan. Kami ingin melihat model ini kembali pada generasi akan datang, sebaik-baiknya dengan lebih banyak peningkatan. Jika Xiaomi mengulangi barisan itu, kami mungkin akan melihatnya diumumkan di China sebulan atau lebih selepas model asas.

Apakah ciri Xiaomi Mi Band 8 yang boleh kita harapkan untuk dilihat?

Reka bentuk dan spesifikasi

Pil Xiaomi Mi Band 7

Kaitlyn Cimino / Android Authority

Mi Bands tidak berbeza-beza satu tan dalam reka bentuk keseluruhan, tetapi model tahun lepas membuat debutnya dengan paparan skrin sentuh yang lebih besar dan lebih bertenaga daripada pendahulunya. Ia juga meningkatkan kecerahan garisan dari segi nits. Pada model baharu, pembeli akan menemui bentuk pil yang sama yang kita kenal dan gemari serta paparan AMOLED yang sama menariknya. Kami menjangkakan barisan itu mengekalkan fungsi sentiasa hidup dan UI reka bentuk semula yang sama yang pertama kali kami lihat dengan Mi Band 7.

Perubahan besar yang anda boleh lihat dalam imej bocor yang dilaporkan oleh GoAndroid adalah reka bentuk tali baru. Daripada membungkus pil pengesan, tali yang akan datang disambungkan ke peranti pada setiap sisi. Ini menjajarkan Mi Band 8 lebih rapat dengan model Pro semasa serta barang boleh pakai popular lain, termasuk Fitbit’s Inspire 3. Walau bagaimanapun, walaupun menggunakan jalur boleh tanggal, ia tidak kelihatan seperti penjejak akan serasi dengan jalur daripada model Pro semasa syarikat.

Laporan yang sama mengandungi nombor model band M2239B1 dan mengesahkan bahawa peranti itu telah mencapai pensijilan NRRA Korea. Imej menunjukkan pakej sensor yang sedikit berbeza daripada model sebelumnya tetapi spesifikasi dalaman masih tidak jelas. Kami melihat pengesahan bahawa peranti itu akan mempunyai Bluetooth 5.1 (penurunan taraf pada kertas berbanding Bluetooth 5.2 Mi Band 7) dan bateri 3.87 volt.

Dan nampaknya band bukan satu-satunya cara anda boleh memakai Mi Band 8. Pengasas Xiaomi Lei Jun menyiarkan imej Mi Band 8 yang dirangkai seperti loket di halaman Weibonya. Syarikat itu nampaknya membuat aksesori rantai untuk peranti itu juga.

Penjejakan kesihatan dan kecergasan

Seorang pengguna menatal pilihan senaman pada Xiaomi Mi Band 7 mereka.

Kaitlyn Cimino / Android Authority

Walaupun kami tidak melihat banyak butiran yang dikeluarkan tentang penjejakan kesihatan dan kecergasan yang boleh kami jangkakan, kami tahu kumpulan baharu itu berkemungkinan menampilkan pengalaman yang serupa dengan model terakhir. Nasib baik, semasa kami Kajian Mi Band 7kami sangat gembira dengan penambahbaikan yang telah dilakukan oleh syarikat.

Mi Band 8 mungkin akan menawarkan semua aktiviti dan penjejakan tidur asas, serta pemantauan oksigen darah berterusan dan amaran SpO2 rendah, kadar denyutan jantung sepanjang hari, tidur dan pemantauan tekanan. Kami juga menjangkakan bilangan mod penjejakan sukan yang sama (120!), walaupun diharapkan tidak banyak lagi. Seperti generasi terdahulu, Mi band 8 berkemungkinan juga akan memantau statistik kecergasan terperinci seperti beban latihan, kesan latihan dan masa pemulihan, serta VO2 max.

Kami tidak yakin Xiaomi akan menambah GPS pada model ini kerana ia merupakan faktor yang memastikan model Pro berada di tahap yang lebih tinggi. Kemungkinan besar, model asas akan menawarkan GPS bersambung sahaja. Kami akan memastikan butiran ini dikemas kini, walau bagaimanapun, sambil kami mengetahui lebih lanjut.

Apakah harga Xiaomi Mi Band 8?

Paparan Xiaomi Smart Band 7 Pro

Oliver Cragg / Android Authority

Xiaomi Mi Band 7 memperkenalkan bonjolan harga kecil kepada barisan dan dilancarkan untuk sekitar $60. Ia juga memperkenalkan satu tan ciri baharu dan peningkatan besar-besaran dari segi reka bentuk. Tidak lama selepas itu, Xiaomi mengumumkan model Pro dengan paparan gaya jam pintar berharga lebih $100. Jika syarikat mengulangi pendekatan serampang dua mata ini kepada barisan penjejaknya, kami menjangkakan peranti yang akan datang akan mendarat di sekitar titik harga yang sama.

Sukar untuk membayangkan Xiaomi menabrak Mi Band 8 sekali lagi melainkan ia menambahkan sesuatu yang besar pada pergelangan tangan pengguna (tolong GPS onboard?). Kemungkinan besar, beberapa ciri tiket besar akan kekal dikhaskan untuk boleh pakai berskrin besar.

Xiaomi Mi Band 8: Apa yang kita mahu lihat

Lebih banyak ciri pintar

Xiaomi Mi Band 7 memaparkan pemberitahuan teks pengguna pada skrin.

Kaitlyn Cimino / Android Authority

Walaupun “band” ialah salah satu daripada empat perkataan dalam nama peranti, kami tidak akan menolak jika penjejak bermain-main dengan lebih banyak kawasan jam tangan pintar. Model semasa menawarkan beberapa ciri pintar seperti pemberitahuan dan kawalan muzik, tetapi ia masih terhad dalam pemukul berat.

Model global tidak menawarkan sokongan NFC dan tidak menampilkan pembantu suara. Ini tidak pernah didengari pada penjejak, tetapi ia jarang berlaku pada titik harga ini dan boleh membantu memastikan Xiaomi mendahului persaingan. Ringkasnya, kami menyukai faktor bentuk kecil penjejak belanjawan ini dan berharap ia dapat bekerja lebih keras.

GPS atas kapal

Penderia Belakang Xiaomi Mi Band 7

Kaitlyn Cimino / Android Authority

Satu lagi impian paip yang kami simpan walaupun tidak mungkin ialah GPS atas kapal. Setakat ini, Xiaomi telah menyimpan ciri ini untuk Mi Band 7 Pro.

Tiada siapa yang suka membawa telefon mereka berlari. Sudah tentu, kadang-kadang apabila larian bertukar menjadi berjalan-jalan, adalah bagus untuk mempunyai telefon anda untuk mendapatkan beberapa panggilan mesra daripada jalan. Walau bagaimanapun, untuk menjejaki senaman biasa di luar rumah, GPS terbina dalam memisahkan peranti mesra atlet daripada peranti yang hanya sesuai untuk penjejakan aktiviti kasual. Kami ingin melihat penjejak bajet memecahkan acuan.

Pemantauan waktu tidur yang lebih baik

Seorang pengguna menyemak data tidur dan analisis mereka dalam apl Zepp Life.

Kaitlyn Cimino / Android Authority

Barisan Mi Band adalah kecil dan selesa. Ini adalah kedua-dua deskriptor yang hebat untuk peranti yang anda akan pakai semasa tidur. Malangnya, kedua-dua Mi Band 7 dan Mi Band 7 Pro menyampaikan data tidur yang tidak konsisten semasa tempoh semakan kami. Pada model seterusnya, kami berharap dapat melihat Xiaomi meningkatkan pemantauan semalamannya. Kami tidak menjangkakan cerapan peringkat Fitbit pada harga ini tetapi sekali lagi, mengapa tidak?

Pengalaman apl yang dipermudahkan dengan ketara

Imej daripada aplikasi Mi Fitness dan Zepp Life memaparkan dua pilihan untuk mengurus data pengguna yang dikumpul pada Xiaomi Mi Band 7.

Yang ini bukan soalan yang besar dan tidak ada kaitan dengan band baharu itu sendiri. Pada pelancaran, Mi Band 7 terbukti serasi dengan dua aplikasi pendamping berbeza: Zepp Life dan Mi Fitness. Malangnya, tiada satu pun menawarkan pengalaman yang komprehensif. Contohnya, Mi Fitness tidak boleh menyegerak dengan Google Fit dan Zepp Life tidak boleh menyegerak dengan Strava. Kami berharap dapat melihat Mi Band 8 dilancarkan bersama situasi aplikasi yang jelas dan dibersihkan.


Itu sahaja yang kami mahu lihat daripada Xiaomi Mi Band 8. Ciri manakah yang paling anda harapkan? Beritahu kami dengan mengundi dalam tinjauan pendapat di bawah.

Apakah ciri yang paling anda harapkan untuk dilihat pada Xiaomi Mi Band 8?

557 undi

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Tarikh keluaran, khabar angin, harga, spesifikasi, semua yang kita tahu setakat ini
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker