Berita Teknologi

Poco F5 secara rasmi akan datang, akan memuatkan pemproses yang hebat

Hadlee Simons / Android Authority

TL;DR

  • Poco F5 akan datang tidak lama lagi, akaun Twitter Snapdragon India mengumumkan.
  • Telefon bimbit baharu Poco disahkan mempunyai cipset Snapdragon 7 Plus Gen 2.
  • Pemproses ini dijangka akan menggantikannya dengan telefon utama 2022.

Siri Poco F menyerlah daripada peranti jenama lain berkat tumpuan untuk membawa banyak kuasa kuda untuk wang anda. Kini, kami mendapat pengesahan rasmi bahawa peranti seterusnya sedang dalam perjalanan.

Tiada maklumat mengenai tarikh pelancaran, tetapi penambahan Snapdragon 7 Plus Gen 2 bermakna Poco F5 akan menjadi peningkatan besar berbanding Poco F4 dalam satu kawasan.

Telefon bajet yang berkuasa berada di kaki langit

Ujian tekanan Snapdragon 7 Plus Gen 2 Reka Bentuk Rujukan Qualcomm

Ryan McLeod / Android Authority

Kami baru-baru ini menanda aras a Peranti rujukan Snapdragon 7 Plus Gen 2 (dilihat di atas), mendapati prestasi CPUnya setanding dengan beberapa telefon Snapdragon 8 Gen 1. Peranti ini ketinggalan di belakang peranti Snapdragon perdana tahun lepas apabila ia datang kepada penanda aras GPU klasik tetapi dapat mengalahkan beberapa telefon ini dalam ujian tekanan.

Sudah tentu, ujian ini dijalankan pada peranti rujukan. Oleh itu, kami berminat untuk melihat sama ada prestasi ini berkesan pada telefon komersial. Tetapi mereka yang berada di pasaran untuk kuasa kuda pada bajet pastinya perlu memerhatikan Poco F5.

Tiada perkataan mengenai spesifikasi lain untuk telefon itu, tetapi dipercayai bahawa ini boleh menjadi penjenamaan semula China sahaja Redmi Note 12 Turbo. Ini bermakna anda juga boleh mendapatkan skrin OLED 120Hz 6.67 inci, bateri 5,000mAh dengan pengecasan berwayar 67W dan sistem kamera 64MP+8MP+2MP.

Poco F4 tahun lepas dijual pada harga €400 (~$442) di Eropah dan Rs 28,000 (~$342) di India. Jadi kami meneka Poco F5 boleh datang pada tanda harga yang sama.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Poco F5 secara rasmi akan datang, akan memuatkan pemproses yang hebat
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker