Berita Teknologi

Perniagaan DVD Netflix ditutup

Ingat apabila Netflix digunakan untuk menghantar DVD melalui mel? Anda sebenarnya tidak perlu berfikir sejauh itu kerana perniagaan DVD Netflix beroperasi sehingga hari ini. Tetapi itu tidak akan berlaku lebih lama lagi.

Selama 25 tahun, Netflix telah menjadi sumber utama untuk filem. Walaupun ia mula-mula bermula sebagai tapak web di mana anda boleh menyewa atau membeli DVD dalam talian, ia kemudiannya berputar kepada penstriman. Satu langkah yang mungkin menghalangnya daripada gulung tikar. Walau bagaimanapun, Netflix memutuskan untuk meneruskan perniagaan DVDnya walaupun selepas pivot.

Dalam catatan blog yang muram, syarikat itu mengumumkan bahawa penghujungnya sudah dijangka untuk perniagaan DVDnya. Ted Sarandos, Ketua Pegawai Eksekutif Netflix, mendakwa bahawa hasil yang semakin berkurangan adalah sebab mengapa perniagaan itu ditutup. Sebagai Kepelbagaian menunjukkan, perniagaan DVD hanya membawa masuk $145.7 juta pada 2022, turun 20% daripada tahun sebelumnya. Perniagaan ini dilaporkan hanya mewakili kira-kira 0.5% daripada jumlah hasil Netflix.

Selepas 25 tahun berjalan yang luar biasa, kami telah memutuskan untuk menghentikan DVD.com lewat tahun ini. Matlamat kami sentiasa adalah untuk memberikan perkhidmatan terbaik untuk ahli kami tetapi apabila perniagaan terus mengecut, itu akan menjadi semakin sukar.

Walaupun perniagaan DVD akan ditamatkan, ia tidak akan ditutup serta-merta. Menurut blog itu, syarikat itu mahu “berjaya, dan akan menghantar cakera akhir kami pada 29 September 2023.”

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Perniagaan DVD Netflix ditutup
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker