Berita Teknologi

Nest Locator Tag boleh menjadi pesaing AirTag Google

Aamir Siddiqui / Android Authority

Google Nest Tag dengan Nest Secure

TL;DR

  • Ikon yang dilihat dalam Google Fonts menunjukkan bahawa pesaing AirTag Google mungkin akan datang tidak lama lagi di bawah penjenamaan Nest.
  • Ia boleh dipanggil “Nest Locator Tag” dan boleh menyerupai Nest Tag yang disertakan dengan Nest Secure.

Android sangat memerlukan a alternatif AirTag yang hebatyang boleh memanfaatkan sebahagian besar peranti Android dengan cara yang sama Apple AirTag memanfaatkan semua iPhone, iPad dan Mac. Kebocoran pada masa lalu telah menunjukkan bahawa Google sedang mengusahakan penjejak yang boleh berfungsi mengikut baris yang sama. Penjejak ini boleh dilancarkan di bawah penjenamaan Nest, dan kini kami telah mengetahui bahawa ia boleh dipanggil Nest Locator Tag.

Pengguna Twitter bermata helang neil_rahmouni ternampak bahawa Google Fonts sudah termasuk ikon untuk “Teg Pencari Nest” yang belum dikeluarkan. Ikon untuk Nest Locator Tag adalah sama seperti untuk Nest Tag, iaitu produk yang sudah dikeluarkan yang disertakan dengan Nest Secure.

Imej 019

Kehadiran ikon ini menunjukkan dua kemungkinan.

Pertama, Google boleh memanggil pesaing AirTagnya sebagai “Teg Pencari Nest.” Kebocoran yang lalu telah menyebut bahawa penjejak sedang dibangunkan oleh pasukan Nest, walaupun kebocoran itu juga menyebut bahawa produk itu boleh dilancarkan di bawah sebarang penjenamaan. Kehadiran aset pada tapak web rasmi Google memberi kami keyakinan bahawa Google berkemungkinan akan kekal dengan penjenamaan Nest.

Teg Google Nest

Teg Google Nest

Kedua, Nest Locator Tag boleh menyerupai Nest Tag. Dimensi produk akhir mungkin berbeza daripada Nest Tag. Tetapi ada kemungkinan bahawa penjejak Google boleh mengekalkan rupa umum dan perkadaran Nest Tag.

Terdapat juga kemungkinan ketiga Google Font hanya memasukkan ikon ini sebagai pemegang tempat. Walau bagaimanapun, tiada sebab atau faedah sebenar dalam memasukkan nama pemegang tempat dan ikon pada Google Font. Fon dan ikon yang terdapat pada Google Font adalah percuma untuk digunakan dan sumber terbuka. Jika Google ingin melindungi aset atau sumber yang belum dikeluarkan dan menyembunyikannya, Google boleh memilih untuk tidak memuat naiknya daripada memuat naik pemegang tempat.

Walau apa pun, kami berharap untuk mengetahui lebih lanjut tentang Teg Google Nest Locator dalam masa terdekat. Penjejak lokasi Google diberi nama kod “grogu,” dan dikatakan menyokong UWB dan Bluetooth Tenaga Rendah. Ia dilaporkan sebagai salah satu produk yang membantu membina “Rangkaian Pencari” Android. Mungkin kita akan melihatnya sekilas Google I/O? Sudah tiba masanya.


Terima kasih kepada Mishaal Rahman untuk tip!

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Nest Locator Tag boleh menjadi pesaing AirTag Google
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker