Berita Teknologi

Kebocoran spesifikasi Pixel 7a terkini mengisi semua kekosongan

TL;DR

 • Satu kebocoran daripada seorang pelapor yang terkenal mengumpulkan semua spesifikasi yang dijangkakan untuk Google Pixel 7a.
 • Sorotan untuk Pixel 7a dijangka ialah cip Tensor G2, paparan yang dipertingkatkan dan perkakasan kamera.

Kami sedang bersiap sedia untuk pelancaran yang tidak lama lagi Google Pixel 7amungkin pada Google I/O 2023. Pixel 7a akan menjadi tawaran kelas pertengahan dalam portfolio Pixel, membawa bersama perkakasan kamera yang lebih baik yang dijangka menjadikan telefon itu agak menarik, memandangkan keajaiban perisian Google. Kami telah melihat beberapa kebocoran peranti, termasuk penuh menjadikan semua warnadan kini kita berada di penghujung permainan spec bocor mengisi mana-mana tempat kosong yang belum pernah ditutup.

Menurut laporan daripada 91Mudah alih sumber maklumat Yogesh Brar, ini dijangka menjadi spesifikasi akhir Google Pixel 7a:

 • Paparan OLED FHD+ 6.1 inci dengan penyegaran 90Hz
 • Tensor G2 chipset
 • RAM LPDDR5 8GB dengan storan dalaman 128GB UFS 3.1
 • Kamera belakang utama 64MP dengan OIS, serta kamera belakang ultralebar 12MP
 • Kamera hadapan 10.8MP
 • Bateri 4,400mAh dengan sandaran bateri selama 72 jam yang didakwa
 • Pengecasan berwayar 20W
 • Pengecasan tanpa wayar
 • Android 13 di luar kotak

Kami telah mendengar tentang kebanyakan spesifikasi ini daripada pelbagai sumber dalam beberapa bulan yang lalu, tetapi adalah baik untuk mempunyai sumber lain yang menggabungkan kesemuanya.

Kami amat terkejut dengan 8GB RAM, yang akan menjadi peningkatan yang bagus berbanding 6GB RAM yang terdapat pada Pixel 6a. Pengguna juga akan menghargai bonjolan sehingga kadar penyegaran semula 90Hz, akhirnya. Sudah tentu, anda akan mendapat Tensor G2 SoC unggul pada 7a, yang sama seperti yang terdapat dalam Piksel 7 dan Pixel 7 Pro perdana.

Pengecasan berwayar 20W juga akan menjadi peningkatan kecil berbanding pengecasan berwayar 18W pada pendahulunya. Sebelum anda terlalu teruja mendengar tentang kehadiran pengecasan wayarles, ketahui bahawa kebocoran sebelum ini telah menyebut kelajuan rendah 5W untuk perkara yang sama. Jika benar, keupayaan pengecasan wayarles Pixel 7a akan digunakan sebaiknya untuk pengecasan semalaman, kerana kelajuannya akan menjadi terlalu perlahan untuk tambah nilai pantas.

Google Pixel 7a biru WinFuture 2

Google Pixel 7a dikhabarkan akan dilancarkan pada harga $499 pada 10 Mei di Google I/O 2023, dengan prapesanan dijangka disiarkan secara langsung pada hari yang sama dan telefon mendarat di kedai tidak lama selepas itu.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Kebocoran spesifikasi Pixel 7a terkini mengisi semua kekosongan
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker