Berita Teknologi

Kamera Samsung Galaxy S24 dijangka membawa rangsangan fotografi utama

Robert Triggs / Android Authority

TL;DR

  • Samsung akan bergantung pada peningkatan perisian untuk kamera siri Galaxy S24, dakwa seorang pembocor.
  • Ini menunjukkan bahawa kita mungkin tidak melihat sebarang peningkatan perkakasan kamera tahun depan.

The Siri Samsung Galaxy S23 kebanyakannya merupakan peningkatan berulang ke atas keluarga Galaxy S22 apabila ia datang kepada pengalaman kamera. Dengan berkata demikian, pihak S23 Ultra meningkatkan pilihan dengan kamera utama 200MP berbanding dengan penembak 108MP S22 Ultra.

Sekarang, pelapor Yogesh Brar telah dituntut di Twitter bahawa siri Galaxy S24, dan S24 Ultra khususnya, akan mendapat peningkatan kamera yang besar. Walau bagaimanapun, Brar menambah bahawa penambahbaikan ini sebahagian besarnya disebabkan oleh peningkatan perisian.

Peningkatan kamera siri Yogesh Brar Galaxy S24

Ini menunjukkan bahawa kita tidak akan melihat peningkatan perkakasan kamera yang ketara. Oleh itu, jangan mengharapkan penderia utama yang lebih besar, kanta telefoto yang dipertingkatkan atau peningkatan komponen lain apabila keluarga Galaxy S24 pasti dilancarkan pada 2024.

Tidak semestinya kiamat

Pasti ada hujah yang perlu dibuat untuk kekal dengan perkakasan semasa. Lagipun, syarikat seperti Google menunjukkan bahawa anda boleh memerah setiap penurunan prestasi daripada perkakasan kamera yang semakin tua dengan menggunakan perisian yang hebat. Tambahan pula, Samsung nampaknya mempunyai bahagian yang saksama dalam cabaran berkaitan kamera yang boleh ditangani oleh perisian yang dipertingkatkan, seperti shutter lag.

Kemudian sekali lagi, kami telah melihat trend ke arah penderia kamera yang lebih besar seperti kamera utama satu inci. Samsung juga telah terperangkap dengan penderia kamera sekunder yang sama untuk beberapa generasi sekarang. Oleh itu, kami ingin melihat peningkatan perkakasan secara menyeluruh, terutamanya pada model standard dan Plus Samsung.

Adakah anda peduli jika siri S24 tidak mempunyai peningkatan perkakasan kamera?

3 undi

Pembocor juga tercatat bahawa beberapa ciri yang dilihat dalam apl kamera Galaxy Enhance-X yang dilancarkan semula pada asalnya ditujukan untuk Galaxy S24. Brar memberitahu Android Authority bahawa alat HDR yang dipertingkatkan khususnya ditujukan untuk telefon tahun depan.

Di sini kami berharap pembocor itu salah dan kami melihat peningkatan perkakasan utama tahun depan. Tetapi Brar mempunyai rekod prestasi yang hebat, jadi anda mungkin perlu menunggu siri Galaxy S25 jika anda mahukan peningkatan perkakasan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Kamera Samsung Galaxy S24 dijangka membawa rangsangan fotografi utama
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker