Berita Teknologi

Google tidak lama lagi akan menggugurkan sokongan untuk Dropcam dan Nest Secure

TL;DR

  • Google tidak lama lagi akan menghentikan sokongan untuk Dropcam HD, Dropcam Pro, Nest Secure dan program Works with Nest.
  • Pelanggan Dropcam sedia ada ditawarkan Nest Cam berwayar dalaman.
  • Pelanggan Nest Secure sedia ada ditawarkan Sistem Permulaan Sendiri daripada ADT, atau kredit Google Store sebanyak $200.

Jika anda mengambil Dropcam atau Nest Secure bertahun-tahun yang lalu, Google menawarkan anda peningkatan kepada peranti yang disokong pada masa ini kerana ia bertujuan untuk menggugurkan sokongan untuk produk rumah pintar Nest App sahaja ini. Jika anda memiliki salah satu daripada ini, cari e-mel daripada Google yang menawarkan beberapa kepada anda produk rumah pintar baharu.

Menggugurkan sokongan Dropcam

Dropcam HD dan Dropcam Pro

Komplikasi timbul apabila Google’s Nest membeli Dropcam pada 2014. Setahun kemudian, Google memutar Nest daripada dirinya sendiri dalam penyusunan semula Alphabet yang hebat. Tetapi kemudian, Nest telah diserap semula ke dalam Google pada tahun 2018. Di tengah-tengah semua ini, kedua-dua Google dan Nest telah membuat perkakasan rumah pintar. Tidak lama selepas itu, Google memutuskan untuk menyepadukan produk Nest ke dalam apl Google Home. Sebagai kerosakan cagaran kepada semua rombakan dan penyusunan semula perniagaan ini, produk yang tidak dapat disepadukan ke dalam apl Google Home akan dimatikan, yang berlaku di sini dengan Dropcam.

Seperti yang diumumkan oleh Google dalam a Siaran Komuniti Nest, syarikat itu menggugurkan sokongan untuk Dropcam HD dan Dropcam Pro pada 8 April 2024. Itu tinggal setahun lagi, dan sehingga itu, semua ciri semasa akan kekal berfungsi. Tetapi selepas April 2024, peranti Dropcam tidak akan berfungsi lagi.

Mulai 8 April 2024, Dropcam anda tidak akan berfungsi lagi. Anda tidak akan dapat menggunakan apl Nest untuk menyemak status Dropcam anda, melihat strim langsung, menerima pemberitahuan atau menukar tetapan.

Untuk kesulitan itu, Google menawarkan pemilik Dropcam yang kekal melanggan Nest Aware kabel dalaman Nest Cam. Jika anda memiliki dua atau lebih Dropcam, anda akan ditawarkan sehingga dua unit. Jika anda bukan pelanggan Nest Aware, maka Google akan menawarkan diskaun 50% kepada anda untuk Nest Cam baharu.

Wira Semakan Berwayar Google Nest Cam

C. Scott Brown / Android Authority

Google juga menawarkan pengguna di AS label penghantaran berbayar pos untuk mengitar semula Dropcam jika mereka memintanya.

Nest Secure menghadapi nasib yang sama

Nest Secure telah dilancarkan pada 2017, sebelum pelaburan Google dalam syarikat keselamatan rumah ADT. Produk tersebut telah dibatalkan pada 2020, dan kini, sokongan untuk produk yang sama akan digugurkan pada 8 April 2024.

Mulai 8 April 2024 sokongan akan dihentikan untuk Nest Secure. Sehingga tarikh itu, semua ciri semasa akan kekal tersedia dan anda boleh terus menggunakan Nest Secure anda seperti yang anda lakukan sekarang. Selepas tarikh itu, Nest Secure anda tidak lagi boleh diakses dalam apl Nest.

Bagi pengguna yang tidak selesa dengan perubahan ini, Google menawarkan Sistem Persediaan Sendiri daripada ADT. Ini termasuk Hab Rumah Pintar ADT, 2x Penderia Pintu/Tetingkap dan penderia gerakan. Ini juga termasuk 12 bulan pemantauan penggera profesional percuma, berharga $19.99 ditambah cukai sebulan selepas itu. Jika anda lebih suka memantau diri, anda boleh membatalkan dan menggunakan produk tanpa langganan.

Sistem Persediaan Sendiri daripada ADT

Sistem Persediaan Sendiri daripada ADT

Jika anda tidak mahu menerima tawaran itu, anda boleh memilih kredit $200 di Google Store untuk digunakan terhadap produk lain. Google akan menghantar kod penebusan unik ke e-mel anda, dan bergantung pada laluan yang ingin anda lalui, anda perlu menghubungi sokongan ADT atau Google Store dan memberikan kod ini kepada mereka.

Bekerja dengan Nest juga tidak akan berfungsi

Google telah menghentikan program Works with Nest pada tahun 2019 dan menggantikannya dengan program Works with Google Assistant. Perubahan itu tidak menjejaskan sambungan sedia ada. Tetapi tetingkap itu kini ditutup pada 29 September 2023.

Ini tidak memberi kesan kepada ramai pengguna, kerana program warisan tidak menerima penyepaduan baharu selama beberapa tahun sekarang. Tetapi akan ada beberapa penyelesaian warisan yang akan dipengaruhi oleh perkara ini. Google telah menjanjikan editor skrip Google Home berasaskan web sebagai alternatif untuk penyelesaian ini, tetapi ia masih dijadualkan tiba pada tahun ini.


Menamatkan sokongan untuk perkakasan terikat langganan pastinya sukar, dan lebih-lebih lagi apabila ia berkaitan produk rumah pintar. Tiada siapa yang benar-benar suka menukar peralatan berfungsi di rumah mereka hanya kerana penyusunan semula perniagaan syarikat. Mudah-mudahan, cawangan zaitun Google kepada pengguna sedia ada akan membantu meredakan sebarang kesakitan yang akan ditimbulkan oleh akhir hayat ini.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Google tidak lama lagi akan menggugurkan sokongan untuk Dropcam dan Nest Secure
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker