Berita Teknologi

Google menyusun semula pasukan pembantu maya untuk lebih memfokuskan pada Bard

Rita El Khoury / Android Authority

TL;DR

  • Sissie Hsiao, naib presiden dan ketua unit perniagaan Google Assistant, mengumumkan perubahan yang akan datang kepada organisasi.
  • Google akan menyusun semula unit pembantu mayanya untuk memberi lebih tumpuan kepada Bard.
  • Seorang pemimpin utama dari pasukan akan berundur.

Bukan rahsia lagi bahawa salah satu fokus utama Google pada tahun ini ialah Bard, jawapannya kepada ChatGPT. Untuk terus menyokong pembangunan Bard, organisasi itu mendapatkan bantuan unit pembantu mayanya.

mengikut CNBCSissie Hsiao, naib presiden dan ketua Pembantu Googleunit perniagaan, mengumumkan dalam memo bahawa pasukan pembantu maya akan melalui beberapa penstrukturan semula. Penyusunan semula adalah satu langkah untuk menjadikan unit itu mengutamakan bekerja pada chatbot AI syarikat.

Dalam memo itu, Hsiao mendedahkan bahawa Jianchang Mao, naib presiden kejuruteraan untuk Google Assistant yang melaporkan terus kepada Hsiao, akan meninggalkan syarikat atas sebab peribadi. Dia dilaporkan akan digantikan oleh bekas naib presiden organisasi perdagangan Google, Peeyush Ranjan.

Sebagai tambahan kepada perubahan ini, Amar Subramanya, naib presiden kejuruteraan Google Assistant, kini mengetuai usaha kejuruteraan untuk pasukan Bard. Memo itu juga menyatakan bahawa orang yang sebelum ini bertanggungjawab mengetuai usaha kejuruteraan tersebut, Trevor Strohman, akan meneruskan sebagai “Pemimpin Teknologi Kawasan” untuk Bard.

Pengubahsuaian ini dan peningkatan tumpuan unit pembantu maya pada Bard boleh mencadangkan bahawa syarikat itu mempunyai rancangan untuk Bard dan Google Assistant. Kepimpinan mungkin mahu menyepadukan Bard ke dalam semua produk yang digunakan oleh Google Assistant, seperti pembesar suara pintar Nest, telefon Pixel dan juga Android Auto.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Google menyusun semula pasukan pembantu maya untuk lebih memfokuskan pada Bard
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker