Berita Teknologi

Google mencipta halaman ‘kemas kini percubaan’ untuk mendedahkan perubahan kepada Bard

Edgar Cervantes / Android Authority

TL;DR

  • Google telah mencipta halaman kemas kini untuk perkhidmatan AI perbualan percubaannya — Bard.
  • Halaman kemas kini akan memberikan ketelusan yang lebih baik tentang perubahan yang dibuat pada bot sembang Bard.
  • Halaman memberitahu perkara yang telah berubah dan mengapa.

Google menerangkan chatbot AI perbualannya, Bard, sebagai percubaan. Dan sebagai percubaan, syarikat itu sentiasa mengusahakan perkhidmatan untuk memperbaikinya. Walau bagaimanapun, perubahan yang akan dibuat oleh Google kepada Bard selalunya tidak jelas. Itu berubah apabila syarikat memperkenalkan halaman kemas kini baharu untuk perkhidmatan AI.

Pada Kemas kini percubaan halaman untuk Bard, Google mengumumkan penciptaan halaman dan sebab ia dibuat. Menurut syarikat itu, halaman itu bertujuan untuk menyiarkan “ciri terkini, penambahbaikan dan pembetulan pepijat untuk percubaan Bard.” Mengenai sebab ia dicipta, gergasi teknologi itu menyatakan bahawa tujuannya adalah untuk mempunyai tempat terpusat yang memudahkan orang ramai melihat kemas kini yang boleh mereka uji dan memberikan maklum balas.

Setiap bahagian mempunyai “apa” dan “mengapa” untuk setiap kemas kini. Pada masa ini, halaman itu termasuk dua pengumuman lain. Salah satu daripada pengumuman tersebut mendedahkan bahawa pilihan “Google it” telah ditambahkan pada Bard. Ciri ini dilaporkan menambah topik Carian yang dicadangkan apabila diklik supaya orang ramai boleh menerokai pelbagai minat yang lebih luas.

Pengumuman terakhir melibatkan kemas kini kepada keupayaan Bard, khususnya untuk matematik dan logik. Google menyatakan bahawa “Bard tidak selalunya memahami gesaan matematik dan logik.” Walau bagaimanapun, organisasi berasaskan Mountain View mengatakan ia “berusaha ke arah respons berkualiti tinggi dalam bidang ini.”

Walaupun firma itu boleh mencipta halaman ini apabila ia melancarkan Bard, ia lebih baik lewat daripada tidak sama sekali. Seronok melihat sedikit lebih ketelusan berhubung cara Google mengubah AInya.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Google mencipta halaman ‘kemas kini percubaan’ untuk mendedahkan perubahan kepada Bard
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker