Berita Teknologi

Google memberi petunjuk untuk menyelesaikan panggilan yang tidak diingini dengan menyuntik lebih banyak AI ke dalam Skrin Panggilan

Rita El Khoury / Android Authority

TL;DR

  • Pengurus produk kumpulan untuk apl Telefon oleh Google muncul pada Podcast Dibuat oleh Google.
  • Pengurus produk berkata Google sedang mencari untuk menyelesaikan masalah panggilan yang tidak diingini.
  • Ia diusik bahawa penyelesaian itu boleh melibatkan AI perbualan.

Daripada panggilan robo kepada spam, panggilan yang tidak diingini adalah musibah yang melanda kebanyakan pemilik telefon. Nasib baik, perkara seperti ciri Skrin Panggilan Pixel membantu mengurangkan gangguan ini. Dan nampaknya Google sedang mencari untuk meningkatkan lagi ciri ini dalam masa terdekat dengan bantuan AI perbualan.

Seperti yang ditemui oleh 9to5Google, Pengurus Produk Kumpulan untuk apl Telefon oleh Google Jonathan Eccles muncul pada episod terbaharu Made by Google Podcast. Semasa dalam rancangan itu, Eccles bercakap tentang bagaimana syarikat itu mahu menyelesaikan masalah berkaitan panggilan yang tidak diingini.

Semasa podcast, Eccles menyebut dia mahukan:

Masa depan di mana anda tidak sepatutnya merasa jengkel apabila memikirkan telefon anda berdering. Ia harus sentiasa menjadi saat di mana anda menganggap ia sesuatu yang penting atau sesuatu yang menggembirakan. Tiada apa-apa yang boleh mengganggu anda. Dan pada masa yang sama, anda tidak sepatutnya berasa seperti anda tidak berkesan atau tidak produktif pada sebarang panggilan telefon.

Sama seperti cara Google mendekati kebanyakan perkara hari ini, nampaknya Eccles melihat AI perbualan sebagai penyelesaian kepada masalah ini. “AI perbualan berbilang langkah dan berbilang pusingan boleh membuka banyak pintu yang menarik dari segi mencipta lapisan pelindung dan membantu ini di hadapan setiap panggilan masuk.”

Pengurus produk kumpulan kemudiannya memberi petunjuk bahawa sesuatu mungkin akan datang pada akhir tahun ini.

Kami fikir AI adalah yang membawa anda ke sana pada masa hadapan. Dan nantikan tahun ini, akan ada beberapa perkara yang akan datang dalam dunia penyelesaian untuk panggilan yang tidak diingini yang saya fikir akan menjadi sangat menarik.

Walaupun ciri Skrin Panggilan Pixel sudah menggunakan AI, nampaknya Google mungkin merancang untuk meningkatkan lagi ciri ini dengan lebih banyak AI. Dan memandangkan Eccles sedang mengusik sesuatu pada penghujung tahun ini, nampaknya peningkatan kepada Skrin Panggilan mungkin berlaku pada masa siri Pixel 8 sedia untuk dilancarkan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Google memberi petunjuk untuk menyelesaikan panggilan yang tidak diingini dengan menyuntik lebih banyak AI ke dalam Skrin Panggilan
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker