Berita Teknologi

Ciri kamera Galaxy S23 yang kemas akan datang ke telefon lama

Dhruv Bhutani / Android Authority

TL;DR

  • Samsung membawa ciri Image Clippernya kepada telefon perdana Galaxy yang lebih lama.
  • Pilihan ini membolehkan anda memotong objek dan orang tertentu daripada gambar, menampalnya di tempat lain.
  • Samsung juga membawa beberapa tambahan berkaitan kamera lain kepada telefon lama.

Samsung melancarkan ciri Pemotong Imej yang diilhamkan oleh Apple pada Siri Galaxy S23 awal tahun ini. Pilihan ini membolehkan anda memotong objek dan orang daripada foto, membolehkan anda menampalnya di tempat lain. Nasib baik, jenama Korea telah mengesahkan bahawa ciri ini akan datang ke telefon Galaxy yang lebih lama.

Wakil Samsung di Forum Komuniti berbahasa Korea (h/t: SamMobile) mengumumkan bahawa ciri Image Clipper akan mendarat pada siri Galaxy S20 dan lebih baharu, julat Galaxy Note 20, Galaxy Z Fold 2 dan lebih baharu, dan Galaxy Z Flip dan lebih baharu.

Pengumuman itu juga menyatakan bahawa kemas kini perisian untuk membolehkan ciri ini pada telefon lama sedang “sedang berjalan.” Jadi anda sepatutnya melihat ciri ini dalam apl Galeri anda tidak lama lagi.

Ini bukan satu-satunya ciri kamera baharu yang datang ke telefon Galaxy yang lebih lama, walaupun. Siri Galaxy S22 dan Galaxy Z Fold 4 juga mendapat mod Video Raw/Pro/Pro Pakar pada kamera hadapan. Sementara itu, siri S22, Z Fold 4 dan Z Flip 4 mendapat pilihan hiperlaps astro 300x.

Namun kami gembira melihat Samsung terus membawa ciri baharu kepada telefon Galaxy yang lebih lama. Baru-baru ini, Kemas kini One UI 5.1 datang ke telefon lama, membawa tambahan seperti penyepaduan RAW Pakar dalam apl kamera, widget cadangan pintar yang dipertingkatkan dan penyepaduan PC yang dipertingkatkan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Ciri kamera Galaxy S23 yang kemas akan datang ke telefon lama
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker