Berita Teknologi

Android kini mempunyai penyelesaian pintar untuk apl ranap

Joe Hindy / Android Authority

TL;DR

  • Google telah mengumumkan gesaan kemas kini automatik untuk Android.
  • Gesaan ini akan muncul apabila apl ranap dan versi yang lebih stabil tersedia untuk dimuat turun.
  • Ciri ini tersedia untuk semua telefon dan tablet yang menjalankan Android 7.0.

Tidak banyak yang boleh anda lakukan tentang apl ranap pada bar peranti Android yang menghantar maklum balas kepada pembangun. Nasib baik, Google telah mengumumkan ciri baharu yang mungkin berguna.

Gesaan ini akan muncul apabila apl ranap di latar depan dan kemas kini yang lebih stabil tersedia untuk dimuat turun daripada Kedai mainan. Gesaan itu akan membolehkan anda mengemas kini apl dengan cepat. Anda boleh melihat tangkapan skrin makluman di bawah.

Pemaju Android Google Gesaan Kemas Kini Automatik

Google menyatakan bahawa pembangun tidak perlu melakukan apa-apa untuk mendayakan ciri ini. Sebaliknya, gesaan didayakan secara automatik apabila Gedung Play mempunyai versi apl yang menyinggung perasaan yang lebih baharu dengan “kadar ranap ranap yang lebih rendah secara statistik yang relevan.”

Bilakah kali terakhir salah satu apl anda ranap pada Android?

19 undi

Paling penting, anda tidak perlu menjalankan versi Android terkini untuk memanfaatkan gesaan kemas kini. Google mengatakan ciri ini berfungsi pada telefon dan tablet yang menjalankan Android 7.0 atau lebih baru. Ini bermakna walaupun telefon lama anda dari 2017 harus menyokong ciri tersebut.

Ini jelas tidak akan banyak digunakan jika apl anda yang baru dikemas kini ranap, tetapi ia masih merupakan ciri yang berguna jika anda seperti saya dan tidak mengemas kini apl anda secara automatik.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Android kini mempunyai penyelesaian pintar untuk apl ranap
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker