Berita Teknologi

WhatsApp menambah baik pengalaman tablet Android dengan ciri split-view baharu

TL;DR

  • Apl beta Android WhatsApp sedang menambah ciri paparan berpecah.
  • Ciri ini meningkatkan pengoptimuman skrin besar pada tablet Android.
  • Pengguna kini boleh melihat dan menggunakan dua bahagian aplikasi yang berbeza secara serentak.

Nampaknya salah satu apl pemesejan paling popular di dunia baru sahaja menambah ciri mesra tablet baharu. Versi beta daripada WhatsApp kini mempunyai ciri split-view untuk tablet Android.

Salah satu daripada beberapa perkara yang WhatsApp kekurangan selama bertahun-tahun ialah sokongan tablet yang betul, tetapi nampaknya itu boleh berubah tidak lama lagi. mengikut WABetaInfo, apl pemesejan mengambil langkah untuk meningkatkan sokongan tablet — sekurang-kurangnya untuk tablet Android. Langkah itu ialah untuk menambah ciri pandangan berpecah dalam apl beta.

Seperti yang dinyatakan oleh outlet, ciri ini sepatutnya terbukti sangat bermanfaat bagi mereka yang menggunakan apl pada tablet mereka. Ia membantu untuk mengoptimumkan UI untuk skrin yang lebih besar, yang sepatutnya menghasilkan pengalaman pengguna yang lebih baik. Ia juga akan membolehkan pengguna berbilang tugas, membolehkan mereka melihat dan menggunakan dua bahagian aplikasi yang berbeza secara serentak.

Pandangan berpecah WhatsApp

Dalam tangkapan skrin yang disediakan oleh WABetaInfo, anda boleh melihat bahawa skrin terbahagi dengan paparan sembang di sebelah kiri dan urutan perbualan aktif di sebelah kanan. Pada masa lalu, paparan sembang atau perbualan akan menggunakan keseluruhan skrin tablet.

Tidak begitu lama dahulu, WhatsApp mengumumkan mod pendamping yang memungkinkan untuk memautkan tablet Android ke akaun WhatsApp sedia ada. Walaupun pengguna tidak perlu lagi menggunakan penyelesaian untuk menjadikan penggunaan apl pada tablet satu kemungkinan, mod pendamping tidak dioptimumkan untuk skrin yang lebih besar. Kini dengan pelancaran split-view ini, apl beta akan menjadi lebih menyenangkan untuk digunakan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: WhatsApp menambah baik pengalaman tablet Android dengan ciri split-view baharu
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker