Berita Teknologi

Video yang dijana AI mungkin menjadi perkara besar seterusnya apabila Microsoft mengesahkan pendedahan GPT-4

Sejak SembangGPTPelancaran semula pada tahun 2022, kami telah melihatnya dilaksanakan di pelbagai tempat dan memacu pembangunan model bahasa besar (LLM) yang lain. Kini nampaknya kami mungkin bersedia untuk versi baharu teknologi AI OpenAI yang lebih berkuasa. Microsoft telah mengesahkan bahawa GPT-4 akan tiba minggu depan dan ia boleh membuka “kemungkinan yang sama sekali berbeza.”

Semasa menghadiri acara bernama AI in Focus — Digital Kickoff, Ketua Pegawai Teknologi di Microsoft Germany, Andreas Braun, bercakap tentang GPT-4 dan pelancarannya yang akan datang (melalui Heise). Menurut Braun, lelaran GPT seterusnya akan ditunjukkan minggu depan dan ia akan membolehkan pengguna mencipta jenis kandungan baharu yang dijana AI.

Kami akan memperkenalkan GPT-4 minggu depan, di mana kami mempunyai model multimodal yang akan menawarkan kemungkinan yang berbeza – contohnya, video.

Versi semasa ChatGPT menggunakan GPT-3.5 dan terhad kepada jawapan berasaskan teks. Had itu akan hilang dalam lelaran seterusnya. GPT-4 dikatakan sebagai kemas kini utama di mana model multimodal akan memberikan peningkatan kuasa yang ketara. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, kuasa tambahan ini akan membolehkan perkara seperti video yang dijana AI dan kandungan lain.

Microsoft dan OpenAI telah membentuk perkongsian rapat untuk bekerjasama dalam meningkatkan keupayaan AI. Ini telah membolehkan Microsoft membuat debut versi baharu Bing dan pelayar Edge dikuasakan oleh ChatGPT. Walau bagaimanapun, AI yang digunakan oleh Microsoft ialah teknologi proprietari yang dipanggil Prometheus. Memandangkan Braun bercakap tentang kemas kini masuk OpenAI adalah bukti betapa rapatnya kedua-dua syarikat itu.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Video yang dijana AI mungkin menjadi perkara besar seterusnya apabila Microsoft mengesahkan pendedahan GPT-4
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker