Berita Teknologi

Tarikh keluaran, khabar angin, spesifikasi, semua yang kita tahu setakat ini

Eric Zeman / Android Authority

Siri Samsung Galaxy Tab S9 sepatutnya menjadi set perdana yang seterusnya Tablet Android daripada gergasi teknologi Korea Selatan. Samsung melancarkan tiga model baharu dalam Siri Galaxy Tab S8 tahun lepas. Ia adalah kali pertama syarikat itu memperkenalkan tablet kategori “Ultra” dengan Galaxy Tab S8 Ultra yang besar, lengkap dengan spesifikasi premium dan harga mewah untuk digunakan pada iPad Pro Apple. Jangkaan lebih tinggi untuk tablet perdana Samsung 2023. Inilah semua yang kami ketahui tentang siri Galaxy Tab S9 setakat ini.

Adakah terdapat siri Samsung Galaxy Tab S9?

Samsung Galaxy Tab S8 Plus dengan S Pen

Eric Zeman / Android Authority

Jika khabar angin betul, Samsung sememangnya menyediakan tiga model baharu dalam barisan Galaxy Tab S9. mengikut GalaxyClub, sumber terkemuka kebocoran Samsung, siri tablet baharu syarikat itu akan mencerminkan barisan Galaxy Tab S8 dan terdiri daripada Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9 Plus dan Galaxy Tab S9 Ultra. Penerbitan Belanda juga menyiarkan nombor model untuk siri ini. Anda boleh lihat di bawah:

  • Galaxy Tab S9: SM-X710 (Wi-Fi), SM-X716B (5G Global), SM-X718U (5G AS)
  • Galaxy Tab S9 Plus: SM-X810 (Wi-Fi), SM-X816B (5G Global), SM-X818U (5G AS)
  • Galaxy Tab S9 Ultra: SM-X910 (Wi-Fi), SM-X916B (5G Global), SM-X918U (5G AS)

Apakah tarikh keluaran siri Galaxy Tab S9?

Profil tepi Samsung Galaxy Tab S8 Plus

Eric Zeman / Android Authority

  • Samsung Galaxy Tab S6 — 31 Julai 2019
  • Samsung Galaxy Tab S7 — 5 Ogos 2020
  • Samsung Galaxy Tab S8 — 9 Februari 2022

Samsung melancarkan siri Galaxy Tab S8 bersama-sama siri Galaxy S22 pada awal tahun 2022. Walau bagaimanapun, tiada pengumuman tablet baharu yang mengiringi Galaxy S23 pelancaran awal tahun ini. Itu mungkin kerana Samsung dijangka melancarkan siri Galaxy Tab S9 pada separuh kedua tahun ini, bersama-sama dengan Galaxy Z Lipat 5 dan Galaxy Z Flip 5. Maklumat ini diperoleh daripada Elec, yang melaporkan Oktober lalu bahawa Samsung menangguhkan pembangunan tablet baharu berikutan kelembapan ekonomi dan permintaan yang lemah untuk produk teknologi. Akibatnya, pelancaran siri Tab S9 nampaknya telah diteruskan ke tahun 2023.

Kami akan memerhatikan lebih banyak khabar angin mengenai pelancaran siri Galaxy Tab S9 dan mengemas kini artikel ini dengan sebarang maklumat keluaran yang berpotensi.

Apakah ciri dan spesifikasi yang akan ada pada siri Samsung Galaxy Tab S9?

Paparan Samsung Galaxy Tab S8 Plus

Eric Zeman / Android Authority

Reka bentuk

Malangnya, reka bentuk siri Galaxy Tab S9 masih menjadi misteri buat masa ini. Tiada paparan atau skema yang bocor yang memberitahu kami rupa tablet itu. Besar kemungkinan Samsung akan kekal dengan estetika yang sama seperti siri Galaxy Tab S8. Ini bermakna Galaxy Tab S9 Ultra boleh menampilkan takuk paparan sekali lagi, manakala Tab S9 dan S9 Plus menggunakan reka bentuk punch-hole-in-the-bezel. Sudah tentu, ini adalah andaian kami, dan kami perlu menunggu maklumat yang lebih boleh dipercayai untuk muncul untuk butiran reka bentuk siri Tab S9.

Spesifikasi dan ciri

Paparan Samsung Galaxy Tab S8 Plus pada warna

Eric Zeman / Android Authority

Walaupun kami tidak mempunyai banyak pengetahuan tentang reka bentuk tablet Samsung baharu, kami telah mula melihat beberapa spesifikasi berikutan kebocoran awal Galaxy Tab S9.

Laporan eksklusif daripada SamMobile mendakwa pada bulan Februari bahawa siri Galaxy Tab S9 akan mempunyai penarafan IP67. Itu adalah peningkatan yang ketara kerana tablet perdana Samsung tidak menampilkan rintangan air sehingga kini.

Sementara itu, seorang pemberi maklumat bernama Revegnus di Twitter mendedahkan bahawa Tab S9 Ultra akan dikuasakan oleh versi overclocked Snapdragon 8 Gen 2, yang sama ditemui pada siri Galaxy S23. Berbanding dengan Snapdragon 8 Gen 2 biasa, yang Snapdragon 8 Gen 2 untuk Galaxy meningkatkan kelajuan jam utama sebanyak .16GHz dan kelajuan jam GPU sebanyak 39MHz. Ia pada asasnya seperti varian “Plus” cip teratas Qualcomm.

Siri Tab S9 mungkin akan dikuasakan oleh Snapdragon 8 Gen 2 untuk Galaxy.

Selain daripada pemproses, pembocor itu juga mengatasi saiz bateri Galaxy Tab S9 Ultra. Menurut mereka, tablet itu akan dilengkapi dengan bateri 10,880mAh, sedikit lebih kecil daripada bateri 11,220mAh Tab S8 Ultra. Ia masih lebih besar daripada bateri 10,758mAh iPad Pro 2022 dan sepatutnya menghasilkan tablet yang tahan lama.

Malangnya, kami tidak mengetahui lebih lanjut tentang siri Galaxy Tab S9. Adakah model Tab S9 asas mendapat peningkatan kepada paparan OLED kali ini? Adakah Samsung akan mengekalkan saiz 11-inci, 12.4-inci dan 14.6-inci merentas ketiga-tiga model tersebut? Adakah kesemuanya akan menampilkan bateri yang lebih kecil atau cip “untuk Galaxy” baharu? Ini dan banyak lagi soalan masih belum terjawab tentang siri Galaxy Tab S9. Tonton ruang ini untuk mendapatkan maklumat lanjut apabila kebocoran mendedahkan butiran baharu tentang tablet.

Apakah harga siri Samsung Galaxy Tab S9?

Profil Samsung Galaxy Tab S8 Plus dengan penutup papan kekunci

Eric Zeman / Android Authority

Sekali lagi, tiada maklumat mengenai harga untuk siri Galaxy Tab S9. Walau bagaimanapun, kami menjangkakan Samsung akan meminta sekurang-kurangnya jumlah wang tunai yang sama seperti barisan Galaxy Tab S8. Ini bermakna model Tab S9 biasa sepatutnya berharga sekitar $699, Tab S9 Plus boleh bermula pada $899, dan Tab s9 Ultra sepatutnya menjadi yang paling mahal daripada lot pada $1,099+. Tiada apa-apa yang ditetapkan dalam batu, walaupun. Samsung mungkin atau mungkin tidak mengubah harga tablet baharu itu.


Adakah sebarang kebocoran siri Galaxy Tab S9 untuk dikongsi dengan kami? Hantarkan tip kepada kamidan kami pasti akan menyemaknya.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Tarikh keluaran, khabar angin, spesifikasi, semua yang kita tahu setakat ini
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker