Berita Teknologi

Tarikh keluaran, khabar angin, spesifikasi, semua yang kami mahu lihat

Ryan Haines / Android Authority

Samsung tidak mempunyai hubungan yang paling konsisten dengan barisan Edisi Peminat Galaxy S. Sejak melancarkan Galaxy S20 FE model pada tahun 2020 sangat menggembirakan, syarikat itu hanya mengeluarkan satu lagi telefon FE, iaitu telefon yang kurang diterima dengan baik. Galaxy S21 FE. Walaupun Samsung pada asalnya merancang untuk menambah siri Galaxy S perdananya dengan model mampu milik baharu setiap tahun, ia memberikan Galaxy S22 FE dengan mudah. Kami tidak pernah mendapat alasan daripada Samsung untuk membatalkan S22 FE. Bagaimanapun, syarikat itu dilaporkan gagal melaksanakan rancangannya disebabkan oleh kekurangan cip global.

Kini, khabar angin baru sekali lagi membangkitkan harapan untuk Edisi Peminat Samsung. Galaxy S23 FE dilaporkan sedang dalam usaha untuk menggantikan salah satu peranti siri A Samsung. Adakah syarikat itu akan membangkitkan semula kegemilangan Galaxy S20 FE? Atau adakah ia akan melangkau telefon FE 2023 sama sekali? Inilah semua yang kami ketahui tentang Galaxy S23 FE.

Adakah terdapat Samsung Galaxy S23 FE?

samsung galaxy s23 belakang

Ryan Haines / Android Authority

Jika khabar angin boleh dipercayai, Samsung Galaxy S23 FE akan menggantikan Galaxy A74 untuk menyertai semasa. Barisan Galaxy S23. Ini akan menjadi telefon siri A paling mewah untuk dilancarkan secara global pada tahun 2023, berikutan Galaxy A73yang memperkenalkan kamera 108MP kepada julat.

Walaupun banyak khabar angin mengelilingi Galaxy S22 FE tahun lepas, Samsung akhirnya meninggalkan telefon itu. Sudah tentu, nasib yang sama boleh menimpa S23 FE. Roland Quandt daripada Winfuture — seorang wartawan yang mempunyai rekod yang cukup baik dalam mendedahkan maklumat sebelum ia diumumkan — pergi ke Twitter baru-baru ini untuk mengatakan, “nampaknya tidak akan ada S23 FE tahun ini.”

Sementara itu, penerbitan Korea yang tidak begitu terkenal dipanggil SisaJournal mencatatkan rekod untuk mengatakan bahawa Samsung sememangnya merancang untuk melancarkan Galaxy S23 FE pada suku keempat tahun ini. Itu akan memberikannya tempoh masa pelancaran di mana-mana antara Oktober dan Disember 2023. Walau bagaimanapun, kami tidak akan terlalu mempercayai perkara ini kerana kami tidak dapat menjamin kredibiliti saluran berita itu.

Jadi setakat ini, kewujudan Galaxy S23 FE masih disiarkan. Kami perlu menunggu untuk Samsung memberi kami beberapa pengesahan rasmi, tetapi itu mungkin akan datang tepat pada masa pelancaran telefon. Iaitu jika Galaxy S23 FE akan keluar sama sekali.

Apakah tarikh keluaran Galaxy S23 FE?

Foto keluarga Samsung Galaxy S23 Ultra

Dhruv Bhutani / Android Authority

  • Samsung Galaxy S20 FE — 23 September 2020
  • Samsung Galaxy S21 FE — 11 Januari 2022

Seperti yang anda boleh lihat daripada tarikh pelancaran telefon Samsung Edisi Peminat sebelum ini, tiada jangka masa yang ditetapkan untuk bila syarikat itu akan mengeluarkan model FE baharu. Sifat berselerak pelancaran FE sebelumnya tidak memberitahu kita tentang tarikh keluaran Galaxy S23 FE. Terdapat ramalan pelancaran suku keempat oleh penerbitan Korea yang kami nyatakan di atas. Satu lagi kedai Korea, Hankooki, dilaporkan bahawa Samsung mungkin merancang untuk melancarkan Galaxy S23 FE seawal Ogos atau September. Walau bagaimanapun, nasib telefon yang belum diputuskan memberi kita sedikit atau tiada harapan untuk meramalkan jadual keluaran konkrit.

Kami akan memerhatikan lebih banyak khabar angin mengenai pelancaran Galaxy S23 FE dan mengemas kini artikel ini dengan sebarang maklumat keluaran yang berpotensi.

Apakah ciri dan spesifikasi yang akan ada pada Samsung Galaxy S23 FE?

laci aplikasi samsung galaxy s23

Ryan Haines / Android Authority

Reka bentuk

Telefon edisi Fan biasanya mengambil inspirasi daripada reka bentuk yang lebih premium Siri Galaxy S. Walaupun masih belum ada paparan atau imej Galaxy S23 FE yang bocor, kami menjangkakan ia hampir menyerupai telefon Galaxy S23, terutamanya model vanila. Sudah tentu, sentiasa ada peluang bahawa syarikat itu boleh melakukan sesuatu yang berbeza, tetapi kami meragui S23 FE akan menyimpang sangat jauh daripada prinsip reka bentuk siri S23.

Tanpa sebarang maklumat yang lebih dipercayai di luar sana, sukar untuk mengetahui rupa Galaxy S23 FE. Satu perkara yang kami pasti ialah jika telefon itu wujud, kami pasti akan melihat ia bocor menjelang pengumuman rasminya.

Spesifikasi dan ciri

depan samsung galaxy S23 plus

Ryan Whitwam / Android Authority

Salah satu nilai jualan utama siri ini ialah keterjangkauannya, berkahwin dengan pemproses yang sama yang anda perolehi pada perdana Samsung yang lebih premium. Ada kemungkinan Samsung memutuskan untuk menurunkan taraf pemproses pada Galaxy S23 FE untuk mengurangkan kos dan akhirnya memberikan pelanggan peranti yang tidak menyelit poket mereka.

Kami sebelum ini menyebut laporan ringkas daripada penerbitan Korea mengenai pelancaran suku keempat S23 FE. Malangnya, kebanyakan khabar angin lain mengenai telefon datang dari sumber yang sama. Maklumat paling penting yang didakwa tahu oleh outlet ialah telefon itu akan menampilkan pemproses Snapdragon 8 Gen 1 yang lebih lama yang menjana kuasa siri S22. Cip itu terjejas oleh kecekapan kuasa dan isu prestasi yang berterusan, jadi ini boleh mengecewakan bagi mereka yang berharap S23 FE akan menjadi alternatif unggul yang berkuasa kepada siri S23.

Di tempat lain, penerbitan yang disebutkan di atas juga mendakwa bahawa Galaxy S23 FE akan menampilkan persediaan tiga kamera dan paparan OLED 120Hz.

Tonton ruang ini untuk mendapatkan maklumat lanjut apabila kebocoran mendedahkan perkara baharu tentang Galaxy S23 FE.

Apakah harga Samsung Galaxy S23 FE?

samsung galaxy S23 plus sisi

Ryan Whitwam / Android Authority

mengikut SisaJournal, harga Galaxy S23 FE dijangka sekitar 20 hingga 30% lebih murah daripada model asas $799 Galaxy S23 dengan storan 256GB. Itu akan menjadikan harga S23 FE sekitar $560 – $640.

Sekali lagi, kami menasihati anda untuk mengambil maklumat ini dengan bantuan garam yang banyak. Tiada apa yang boleh dikatakan dengan pasti tentang Galaxy S23 FE sebelum lebih banyak sumber yang boleh dipercayai tampil ke hadapan untuk menumpahkan kacang pada telefon.

Samsung Galaxy S23 FE: Apa yang kami mahu lihat

bateri samsung galaxy s23

Ryan Haines / Android Authority

Cip yang tidak lebih lama daripada Snapdragon 8 Plus Gen 1

Terdapat pelbagai isu dengan cip Snapdragon 8 Gen 1 daripada penggunaan kuasa kepada masalah terlalu panas. Samsung harus mengelakkan cip dan memilih SoC yang lebih baharu. Kami tidak keberatan sama sekali dengan Snapdragon 8 Plus Gen 1 yang lebih tua sedikit. Ia jauh lebih cekap daripada Gen 1 terima kasih kepada nod pembuatan unggul TSMC terhadap cip seperti 8 Gen 1 yang dihasilkan oleh faundri Samsung.

Peningkatan kamera

Galaxy S23 FE sudah lama tertunggak untuk kemas kini kamera. Kemahiran fotografi S21 FE gagal menarik perhatian kerana ia menampilkan keupayaan teras yang sama seperti S20 FE. Kami pasti berharap Samsung beralih daripada penembak utama + ultralebar 12MP lama dan penderia telefoto 8MP sia-sia yang dipersembahkan pada telefon Edisi Peminat sebelumnya. Alangkah baiknya jika syarikat itu dapat memadankan persediaan kamera model Galaxy S23 standard atau sekurang-kurangnya mengekalkan saiz piksel yang lebih besar dan penambahbaikan. fotografi AI kemahiran peranti seperti Galaxy Z Flip 4.

Lebih banyak RAM

Galaxy S21 FE menawarkan 6GB RAM yang sangat sedikit pada model asas. Kami berharap Samsung meningkatkan itu kepada sekurang-kurangnya 8GB supaya berbilang tugas dan membuka aplikasi berat tidak menjadi isu pada Galaxy S23 FE.


Adakah sebarang kebocoran Galaxy S23 FE untuk dikongsi dengan kami? Hantarkan tip kepada kamidan kami pasti akan menyemaknya.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Tarikh keluaran, khabar angin, spesifikasi, semua yang kami mahu lihat
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker