Berita Teknologi

Tarikh keluaran, khabar angin, harga, apa yang kami tahu setakat ini

Selepas bertahun-tahun khabar angin dan spekulasi, pihak Google Pixel Watch memukul pergelangan tangan untuk ulasan bercampur. Beberapa butiran, seperti integrasi Fitbit yang unik dan reka bentuk minimalis, menyingkirkannya dari taman. Lain-lain, seperti hayat bateri yang mengecewakan, berdering pendek. Kini hanya beberapa bulan kemudian, kami sudah pun menantikan musim seterusnya pelancaran boleh pakai yang berpotensi menarik. Paling penting, kami tidak sabar-sabar untuk melihat Google menurunkan generasi kedua yang pertama jam pintar untuk melihat sama ada ia boleh menggilap tepi yang kasar. Nantikan untuk mendengar semua yang kami ketahui tentang Google Pixel Watch 2 dan ketahui ciri yang paling kami harapkan untuk percubaan gergasi carian seterusnya.

Adakah terdapat Google Pixel Watch 2?

Kaitlyn Cimino / Android Authority

Sejak pelancaran siri Samsung Galaxy Watch 4, Pakai OS landskap telah menjadi pasaran yang menarik untuk ditonton. Samsung mengekalkan kakinya pada gas dengan Galaxy Watch 5, dan syarikat lain, seperti Fosil, telah berebut untuk bersaing. Apabila Pixel Watch pertama akhirnya mendarat dalam pergaduhan, kami menerima jam tangan pintar Google sebagai percubaan pertama yang tidak sempurna tetapi menjanjikan. Anda boleh membaca kami sepenuhnya Kajian Pixel Watch untuk semua analisis kami yang mendalam, tetapi kesimpulan keseluruhannya ialah kami dibiarkan dengan jangkaan bahawa Google baru sahaja bermula.

Walaupun khabar angin hanya sedikit, kami menjangkakan sepenuhnya untuk melihat Pixel Watch 2 dalam masa terdekat. Sebagai permulaan, barisan terserlah di kalangan Pakai boleh pakai berasaskan OS dengan pengalaman pengguna yang diperkemas, mengutamakan Google dan integrasi Fitbit yang unik. Oleh itu, ia sudah menjadi peranti popular dengan banyak nilai pasaran walaupun terdapat kekurangannya. Selain itu, aktiviti dalam kandang Fitbit mencadangkan Google mungkin memindahkan lebih banyak cipnya ke dalam periuk Pixel Watch. Datang bulan Mac, Jam tangan pintar Fitbit tidak akan lagi menawarkan sokongan apl pihak ketiga, meningkatkan lagi nilai pengalaman jam tangan pintar sebenar yang digandingkan dengan ciri penjejakan Fitbit.

Bilakah tarikh keluaran Google Pixel Watch 2?

Google Pixel Watch terletak pada kalendar desktop.

Kaitlyn Cimino / Android Authority

  • Google Pixel Watch: Oktober 2022

Barisan jam tangan pintar yang paling popular, seperti Apple Watch dan Galaxy Watch, mengeluarkan generasi baharu setiap tahun. Jangka masa ini membolehkan syarikat membawa teknologi terbaik kepada pergelangan tangan pengguna dengan cara yang cukup tepat pada masanya untuk kekal relevan. Memandangkan kami hanya melihat satu generasi Pixel Watch setakat ini, kami hanya boleh membuat andaian, tetapi kami berharap untuk melihat Google mengikuti corak yang sama.

Dengan sedikit masa untuk digunakan, tekaan terbaik kami ialah Pixel Watch 2 akan bergema generasi pertama dengan pelancaran Oktober. Memandangkan yang asal digugurkan bersama Pixel 7, terdapat peluang kukuh yang seterusnya akan mengiringinya Piksel 8 ke rak pada musim luruh 2023.

Apakah ciri Google Pixel Watch 2 yang boleh kita jangkakan?

Reka bentuk

Google Pixel Watch memaparkan Google Assistant.

Kaitlyn Cimino / Android Authority

Estetika Pixel Watch asal adalah salah satu aspek peranti yang paling terkenal. Terima kasih kepada usikan dan kebocoran selama bertahun-tahun, pembeli mengetahui perkara yang diharapkan, tetapi jam tangan Google yang pertama memberikan pengalaman yang lebih baik secara peribadi. Kami tidak menjangkakan Google akan membetulkan sesuatu yang tidak rosak, jadi kemungkinan besar generasi akan datang akan berkongsi rupa moden dan minimalis yang sama.

Kemungkinan besar, Pixel Watch 2 akan mengembalikan paparan berkubah (mungkin dengan bezel yang lebih nipis), mahkota digital berputar dan mekanisme jalur yang tidak mengganggu. Kami menjangkakan spesifikasi ketahanan yang sama atau lebih baik, dan, sudah tentu, di bawah kaca, kami membayangkan Pixel Watch 2 masih akan berjalan pada platform Wear OS. Dalam pengalaman pengguna Google-forward yang bersih, kami mengharapkan pemulangan jubin yang boleh disesuaikan, apl Fitbit bersepadu dan sokongan apl pihak ketiga yang meluas.

Penjejakan kesihatan dan kecergasan

Google Pixel Watch memaparkan Minit Zon Aktif Fitbit pengguna.

Kaitlyn Cimino / Android Authority

Seperti yang dinyatakan, khabar angin adalah minimum setakat ini tentang perkara yang boleh kita harapkan daripada Pixel Watch 2. Setakat ini pengesanan kecergasan pergi, semua tanda menunjukkan penyepaduan berterusan kit alat Fitbit dan apl pendamping. Jam tangan hampir pasti akan menjejaki statistik asas, termasuk langkah, lantai dan jarak, serta Minit Zon Aktif, kalori dan kadar denyutan jantung. Ia juga harus terus mengakses Fitbit yang mengagumkan penjejakan tidur platform, serta lebih banyak alatan dan ciri dengan a Akaun Fitbit Premium.

Dari segi penderia, sekuel itu berkemungkinan akan mengekalkan GPS, pecutan, altimeter, kompas, giroskop, optik terbina dalam. kadar degupan jantung penderia, dan Fitbit ECG apl, serta penderia SpO2 yang diharapkan aktif dari awal ini. Kami mendapati kedua-dua ketepatan GPS dan penjejakan kadar denyutan bagi jam tangan asal cukup boleh dipercayai untuk pengguna biasa dalam ujian kami; kami menjangkakan prestasi yang sama pada lelaran seterusnya.

Seperti biasa, kami akan mengemas kini hab khabar angin ini apabila lebih banyak maklumat bocor tentang Google Pixel Watch 2. Dalam pada itu, kami tertanya-tanya bahawa spekulasi tidak berterusan selama bertahun-tahun seperti yang berlaku sebelum pelancaran asal.

Apakah harga Google Pixel Watch 2?

Google Pixel Watch diletakkan di atas tikar yoga, memaparkan statistik aktiviti pengguna pada muka jam lalai.

Kaitlyn Cimino / Android Authority

Google meletakkan harga Pixel Watch pertama pada $349.99 untuk model asas Bluetooth/Wi-Fi, ditambah $50 lagi untuk versi LTE. Tanda harga ini merangkak Pixel Watch terus ke tengah beberapa barang boleh pakai paling popular tahun ini, termasuk Siri Apple Watch 8 dan juga Galaxy Watch 5. Pada masa itu, kami mendapati harganya agak agresif, memandangkan kelemahan peranti generasi pertama.

Pada lelaran seterusnya, jangkaan kami ialah Google akan menyelesaikan beberapa masalah yang terakhir. Kemungkinan besar, ia akan melancarkan jam tangan pintar yang jauh lebih berkuasa. Melainkan perubahan ekonomi yang besar atau perubahan dramatik pada set ciri yang boleh dipakai, kami menjangkakan Pixel Watch generasi kedua berharga hampir sama. Jika syarikat menambah saiz kes ganti pada barisannya, harga mungkin juga berbeza mengikut saiz.

Google Pixel Watch 2: Perkara yang kita mahu lihat

Hayat bateri yang jauh lebih baik… tolong

Google Pixel Watch terletak pada sisinya memaparkan skrin pengesahan Penjimat Bateri.

Kaitlyn Cimino / Android Authority

Sukar untuk membincangkan Pixel Watch tanpa merungut masalah baterinya yang didokumentasikan dengan baik. Kami mungkin telah menetapkan jangkaan kami terlalu tinggi memandangkan spesifikasi mengagumkan yang ditawarkan oleh peranti Fitbit alternatif. Bagaimanapun, hakikatnya tetap bahawa Bateri Pixel Watch hampir tidak menjadikannya sehari penuh antara caj, dan itu amat menyusahkan.

Bagi sesiapa yang berminat dalam penjejakan tidur, rutin pengecasan yang berdisiplin adalah penting. Yang menghairankan, generasi pertama juga tidak serasi dengan pengecas yang diperakui Qi dan tidak boleh menggunakan pengecasan wayarles terbalik daripada telefon Pixel.

Penambahbaikan pada hayat bateri dan keserasian pengecasan yang lebih serba boleh akan meningkatkan Pixel Watch 2 dengan ketara. Sama ada ini datang daripada peningkatan kepada bateri itu sendiri atau pelarasan dalaman seperti SoC baharu, pengurusan kuasa yang dipertingkatkan berada di bahagian atas senarai hajat Pixel Watch 2 kami.

Kemajuan pengesanan kesihatan dan kecergasan

Seorang pengguna mengambil bacaan ECG pada Google Pixel Watch mereka.

Kaitlyn Cimino / Android Authority

Terima kasih kepada platform Fitbit, Pixel Watch asal menawarkan pengalaman penjejakan yang baik untuk pengguna biasa. Sebaliknya, harganya cukup kompetitif untuk menjamin set ciri yang lebih kaya. Jam tangan pintar di peringkat ini menawarkan alat yang lebih canggih, seperti penderia suhu, pemantauan SpO2 berterusan dan data senaman yang terperinci. Pixel Watch asal tidak menawarkan pengesanan senaman automatik pada pergelangan tangan.

Lebih penting lagi, jenama seperti Apple, Samsung dan Garmin terus menolak sampul surat mengenai apa yang boleh disimpan dalam faktor bentuk boleh pakai. Kami terdesak untuk melihat Google (atau sesiapa sahaja dalam hal itu) membawa sesuatu yang canggih kepada pergelangan tangan pengguna dalam bidang kesihatan.

Tweak perincian reka bentuk (termasuk saiz kes sekunder)

Google Pixel Watch terletak di sebelah kabel pengecas USB-Cnya.

Kaitlyn Cimino / Android Authority

Kami sangat berharap untuk melihat Google mengeluarkan Pixel Watch 2 dalam pelbagai saiz. Lebih khusus lagi, kami ingin melihat pilihan yang lebih besar, dan, jika boleh, pilihan dengan bezel yang lebih kecil. Sarung 41mm semasa adalah pada bahagian kecil, terutamanya bagi kita yang lebih suka pakaian pergelangan tangan besar.

Generasi semasa juga hanya tersedia dalam tiga warna sarung: Champagne Gold, Matte Black atau Silver Digilap. Walaupun anda tidak dapat melihat belakang logam dengan mudah kerana paparan berkubah, lebih banyak pilihan warna sentiasa dialu-alukan. Bayangkan sahaja menatal menu dengan mahkota digital hijau tua atau biru tua.

Sudah tentu, kes berwarna-warni memerlukan gandingan dengan jalur yang menarik, dan, dalam jabatan itu, Google menawarkan serba boleh. Kami hanya akan bersyukur melihat proses penyingkiran jalur yang kurang rumit untuk menukar penampilan kami.


Itu sahaja yang kami mahu lihat daripada Google Pixel Watch 2. Ciri manakah yang paling anda harapkan?

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Tarikh keluaran, khabar angin, harga, apa yang kami tahu setakat ini
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker