Berita Teknologi

Tarikh keluaran, harga, spesifikasi, khabar angin dan banyak lagi

Edgar Cervantes / Android Authority

Samsung kini merupakan peneraju pasaran dalam telefon boleh lipat angkasa lepas. Terdapat minat yang tinggi terhadap set peranti boleh lipat seterusnya yang akan dilancarkan oleh syarikat itu, dan di situlah kehadiran Samsung Galaxy Z Flip 5. Peranti kulit kerang telah mengalami peningkatan yang kerap selama bertahun-tahun. Galaxy Z Flip 4 membawa prestasi mantap, kamera hebat, komitmen kemas kini terkemuka industri Samsung dan hayat bateri yang lebih baik. Tahun ini juga, Samsung dijangka membuat beberapa perubahan yang dialu-alukan pada telefon selip yang sangat digemarinya. Inilah yang kita tahu setakat ini.

Adakah terdapat Samsung Galaxy Z Flip 5?

Samsung Galaxy Z Flip 4 16

Edgar Cervantes / Android Authority

Samsung secara konsisten melancarkan telefon flip boleh lipat baharu dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Jadi tidak ada sebab untuk mempercayai bahawa Samsung tidak akan melancarkan Galaxy Z Flip 5 tahun. Kepala mudah alih Samsung baru-baru ini berkata boleh lipat syarikat boleh mengatasi perdana siri S dalam penghantaran menjelang 2025. Syarikat itu bertaruh besar pada barisan fleksibelnya dan mahu ia menjadi “standard baharu” untuk telefon pintar.

Khabar angin mengenai Galaxy Z Flip 5 telah pun mula dibuat pusingan. Walau bagaimanapun, Samsung belum mengesahkan butiran pelancaran secara rasmi lagi. Kami menjangkakan syarikat itu akan mula mengusik telefon lebih dekat dengan acara Unpacked keduanya untuk tahun ini.

Apakah tarikh keluaran Galaxy Z Flip 5?

Samsung Galaxy Z Flip 4 17

Edgar Cervantes / Android Authority

  • Samsung Galaxy Z Flip — 14 Februari 2020
  • Samsung Galaxy Z Flip 5G — 7 Ogos 2020
  • Samsung Galaxy Z Flip 3 — 24 Ogos 2021
  • Samsung Galaxy Z Flip 4 — 10 Ogos 2022

Samsung telah melancarkan telefon boleh lipat baharu pada bulan Ogos sejak tiga tahun lalu. Jadi kemungkinan besar Galaxy Z Flip 5 juga akan dilancarkan bersama-sama Galaxy Z Lipat 5 pada Ogos 2023. Jualan untuk telefon harus bermula seminggu atau dua minggu selepas pengumuman rasmi.

Tiada apa-apa yang menunjukkan bahawa Samsung ketinggalan dari jadual untuk pelancaran Galaxy Z Flip 5. Jika semuanya berjalan seperti rancangan, Samsung Galaxy Z Flip 5 sepatutnya sudah dalam pembangunan. A laporan terkini oleh penerbitan Korea Elec mendakwa bahawa Samsung merancang untuk menghantar lebih banyak unit Galaxy Z Flip 5 berbanding Galaxy Z Fold 5. Syarikat itu dilaporkan telah menetapkan sasaran keseluruhan sebanyak 10 juta unit untuk kedua-dua telefon, di mana lapan juta daripadanya dikatakan sebagai unit Z Flip 5.

Apakah ciri dan spesifikasi yang akan ada pada Samsung Galaxy Z Flip 5?

Samsung Galaxy Z Flip 4 04

Edgar Cervantes / Android Authority

Tidak banyak maklumat di luar sana tentang Samsung Galaxy Z Flip 5. Walau bagaimanapun, kami mempunyai beberapa maklumat yang menunjukkan kepada pelbagai peningkatan.

Reka bentuk

Samsung Galaxy Z Flip 5 boleh mendapat beberapa penambahbaikan reka bentuk yang dialu-alukan tahun ini. Untuk satu, Samsung dijangka melengkapkannya dengan mekanisme engsel baharu untuk mengurangkan lagi kedutan paparan.

Menurut penganalisis paparan Ross YoungSamsung telah mengolah semula engsel supaya lipatan kurang kelihatan. Word mengatakan bahawa syarikat itu telah membangunkan engsel gaya titisan air mata yang serupa dengan engsel Oppo Find N2 Flip dan Motorola Razr 2022. Ini boleh memastikan kedutan yang minimum. Kedua-dua sisi paparan boleh lipat juga boleh ditutup rata di atas satu sama lain tanpa jurang di tengah.

Selain engsel baharu, Galaxy Z Flip 5 juga dijangka mendapat skrin penutup yang lebih besar, mungkin untuk ciri dan kawalan tambahan. Galaxy Z Flip 4 mempunyai paparan penutup 1.9 inci dan berfungsi dengan baik sebagai skrin kedua. Berdasarkan maklumat Young, Samsung boleh meningkatkan saiz skrin kepada 3 inci pada Flip 5. Sementara itu, pelapor IceUniverse laporan paparan penutup pada Galaxy Z Flip 5 malah boleh mengatasi skrin kedua 3.26 inci Find N2 Flip, yang akan menjadikannya cukup besar.

Spesifikasi dan ciri

samsung galaxy z flip 4 lipatan dekat

Ryan Haines / Android Authority

The Samsung Galaxy Z Flip 4 mengemas Snapdragon 8 Plus Gen 1 SoC. Pada masa ini kami tidak mempunyai varian tambah Snapdragon 8 Gen 2, tetapi Qualcomm boleh mengumumkannya sekitar Mei tahun ini, dan Z Flip 5 boleh mendapatkan SoC yang lebih baharu. Jika ya, anda boleh mengharapkan peningkatan kelajuan jam, seperti yang berlaku pada setiap generasi baharu cip utama Qualcomm.

mengikut SamMobile, telefon akan mempunyai pilihan storan 128GB, 256GB dan 512GB. Sama seperti model 128GB Galaxy S23, varian storan 128GB Z Flip 5 mungkin akan menggunakan cip UFS 3.1. Varian lain boleh mendapatkan spesifikasi UFS 4.0 baharu dengan kelajuan baca/tulis yang lebih pantas.

Selain daripada apa yang telah kami maklumkan kepada anda, tiada kebocoran atau khabar angin lain mengenai spesifikasi Galaxy Z Flip 5. Walaupun, kami membuat spekulasi telefon boleh membawa peningkatan dalam beberapa jabatan. Untuk satu, sistem kamera mungkin melihat penderia yang lebih baharu, memandangkan Galaxy Z Fold 5 juga dijangka menampilkan penembak resolusi lebih tinggi tahun ini. Bateri dan kelajuan pengecasan pada telefon juga boleh mendapat rangsangan jika Samsung mengikutinya Galaxy S23 formula.

Tonton ruang ini untuk mendapatkan maklumat lanjut apabila kebocoran mendedahkan perkara baharu tentang Galaxy Z Flip 5.

Apakah harga Samsung Galaxy Z Flip 5?

kawalan panel mod flex samsung galaxy z flip 4

Ryan Haines / Android Authority

Kami telah melihat jenama telefon pintar sentiasa menaikkan harga mereka, tetapi syukurlah, Samsung telah kekal selama beberapa tahun kebelakangan ini. Galaxy Z Flip 4 bermula pada $999 untuk versi 128GB apabila ia dilancarkan, sama seperti Galaxy Z Flip 3. Harga ini menjadikan kulit kerang sukar untuk dikalahkan dalam ruang telefon boleh lipat. Walaupun belum ada khabar angin mengenai harga Galaxy Z Flip 5, kami tidak fikir Samsung akan mengacaukan formula kemenangannya. Kami masih menjangkakan Galaxy Z Flip 5 bermula pada $999 untuk varian asas.

Samsung Galaxy Z Flip 5: Apa yang kita mahu lihat

profil samsung galaxy z flip 4 foled

Ryan Haines / Android Authority

Peningkatan kamera

Persediaan kamera pada barisan Galaxy Z Flip tidak banyak berubah buat sementara waktu sekarang, dan sudah tiba masanya Samsung membawa masuk sensor baharu. Galaxy Z Flip 4 menampilkan persediaan kamera dwi dengan penderia ultralebar dan swafoto yang sama seperti Galaxy Z Flip 3. Malah kamera utama ialah penderia 12MP, sama seperti Flip 3, walaupun untuk bonjolan saiz piksel dari 1.4Ξm hingga 1.8Ξm. Kami tidak menjangkakan Samsung akan menggegarkan bot dengan tajuk 200MP, tetapi penembak utama 50MP daripada Galaxy S23 boleh sesuai dengan Z Flip 5.

Penembak telefoto juga akan menjadi tambahan yang dialu-alukan kepada garis Flip, menjadikannya lebih serba boleh apabila ia berkaitan dengan fotografi. Kebanyakan telefon pintar mewah mempunyai penderia telefoto, tetapi Samsung telah berulang kali melangkau menambah satu pada kulit kerangnya. Syarikat itu dengan mudah boleh meminjam penembak telefoto 10MP yang berguna daripada Galaxy S23 dan S23 Plus untuk menjadikan kedudukan Galaxy Z Flip 5 di antara beberapa telefon kamera terbaik di luar sana.

Hayat bateri lebih lama

Satu keluhan yang kami hadapi dengan Galaxy Z Flip 4 ialah ia mempunyai bateri 3,700mAh yang agak kecil. Walaupun peningkatan pemproses boleh membantu meningkatkan jangka hayat bateri pada Galaxy Z Flip 5, ia memerlukan bateri yang boleh bertahan lebih daripada sehari, yang tidak berlaku pada Galaxy Z Flip 4. Telefon purata antara empat dan lima jam masa hidup skrin semasa proses semakan kami. Itu tidak setanding dengan perdana tradisional dan pastinya boleh melihat peningkatan.


Adakah sebarang kebocoran Galaxy Z Flip 5 untuk dikongsi dengan kami? Hantarkan tip kepada kamidan kami pasti akan menyemaknya.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Tarikh keluaran, harga, spesifikasi, khabar angin dan banyak lagi
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker