Berita Teknologi

Semua kemas kini terkini di satu tempat

Selamat datang ke Samsung Galaxy Z Fold 4 kemas kini hab. Di sini anda akan menemui maklumat terkini tentang kemas kini pada lipat besar. Kami akan memperincikan versi perisian semasa untuk Galaxy Z Fold 4 dan memaklumkan anda jika terdapat kemas kini baharu yang dilancarkan. Jadual keluaran kemas kini Samsung biasanya berbeza sedikit bagi setiap varian dan pembawa.

Galaxy Z Fold 4 dilancarkan dengan Android 12L dan One UI 4.1.1. Samsung akan menawarkan empat kemas kini OS Android utama dan lima tahun tampung keselamatan untuk peranti itu.

  • Versi stabil semasa: Android 13
  • Bilakah Galaxy Z Fold 4 akan mendapat Android 14? November atau Disember 2023 (Anggaran)

Kemas kini Samsung Galaxy Z Fold 4 terkini

17 Mac, 2023: Ikuti Galaxy S23, S22, S21 dan S20, Samsung kini telah melancarkan kemas kini keselamatan Mac ke Z Fold 4. Menurut SamMobile, kemas kini ini menampilkan versi perisian tegar F936BXXS2CWB5 dan tersedia untuk dimuat turun di Australia dan negara Amerika Latin. Walaupun ia masih belum tersedia di AS, kemas kini akan datang tidak lama lagi.

Untuk menyemak sama ada kemas kini tersedia untuk peranti anda, pergi ke tetapan > Kemas kini perisian dan ketik pada muat turun dan pasang.

Kemas kini Samsung Galaxy Z Fold 4 sebelumnya

  • 13 Februari 2023: Samsung sedang melancarkan kemas kini One UI 5.1 kepada Galaxy Z Fold 4 dengan versi perisian tegar F936BXXU1CWAC. mengikut SamMobile, kemas kini kini tersedia di Jerman dan Belanda. Ia sepatutnya mencapai kawasan Eropah dan pasaran antarabangsa yang lain tidak lama lagi. Satu UI 5.1 membawakan pelbagai ciri baharu, termasuk penyepaduan RAW Pakar dalam apl kamera, widget baharu, alatan apl Galeri baharu dan banyak lagi.
  • 19 Januari 2023: Pemilik di AS mendapat kemas kini keselamatan Januari, menurut Pembangun XDA. Tampalan bulan ini disertakan dengan versi perisian tegar F936U1UES1BWA2.
  • 6 Disember 2022: Pemilik model Galaxy Z Fold 4 yang tidak berkunci pembawa AT&T di AS boleh mula mengemas kini telefon mereka dengan tampung keselamatan Disember Samsung. mengikut Polis Androidkemas kini ini disertakan dengan versi perisian tegar F936U1UEU1BVKB dan menangani 60 kerentanan berisiko tinggi, lima kerentanan dan pendedahan biasa (CVE) dan 13 kerentanan khusus Galaxy.
  • 11 November 2022: Versi Galaxy Z Fold 4 yang tidak dikunci telah mula menerima kemas kini Android 13 yang stabil yang disertakan dengan perisian One UI 5 Samsung. Kemas kini membawa semua Ciri Android 13menambah tampung keselamatan November 2022, dan membawa beberapa ciri eksklusif Samsung seperti widget boleh tindanan, Panggilan Teks Bixby, Mod penyelenggaraan, dan banyak lagi. Tangkapannya ialah kemas kini hanya akan dikeluarkan kepada mereka yang menguji perisian beta pada masa ini. Walau bagaimanapun, ia akan sampai kepada pengguna biasa tidak lama lagi. Kemas kini membawa versi perisian tegar BVK3.
  • 20 Oktober 2022: Pemilik di Isreal kini boleh memuat turun kemas kini keselamatan Oktober untuk Galaxy Z Fold 4, menurut SamMobile. Kemas kini baharu akan membawa versi perisian tegar F936USQS1AVII ke Fold 4 dan membetulkan lebih 47 kelemahan privasi dan keselamatan. Kemas kini akan mencapai pasaran lain dalam masa terdekat.
  • 30 September 2022: Ia mengambil masa lebih lama daripada jangkaan, tetapi Samsung akhirnya telah membawa patch keselamatan September 2022 ke Galaxy Z Fold 4. Tajuk Android melaporkan bahawa kemas kini itu mengandungi nombor versi perisian tegar F936NKSU1AVIG. Kemas kini itu dilaporkan boleh didapati di pasaran asal Samsung di Korea dan di beberapa negara Asia yang lain. Tiada perkataan mengenai ketersediaan di pasaran lain tetapi anda sepatutnya mendapat tampung itu dalam beberapa hari akan datang.
  • 1 September 2022: Samsung dilaporkan mempunyai patch satu hari yang tersedia untuk pemilik Fold 4 (h/t: SamMobile). Kemas kini ini bersaiz 370MB dan nampaknya membawa pembetulan prestasi, pembetulan pepijat umum dan peningkatan kestabilan.
  • 8 November 2022: Versi Galaxy Z Fold 4 yang tidak dikunci mula menerima tampung keselamatan November (melalui SamMobile). Model berkunci juga menerimanya kemudian. Kemas kini baharu disertakan dengan versi perisian tegar F936U1UES1AVJ1 dan membetulkan pelbagai kelemahan privasi dan keselamatan.

Apakah kemas kini Samsung Galaxy Z Fold 4 yang anda jalankan? Beritahu kami dalam ulasan. Selain itu, jika anda telah melihat OTA yang kami tidak tahu, tip kami!

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Semua kemas kini terkini di satu tempat
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker