Berita Teknologi

Semua kemas kini perisian di satu tempat

Selamat datang ke Samsung Galaxy Z Flip 4 kemas kini hab. Di sini anda akan menemui maklumat terkini tentang kemas kini pada kulit kerang yang boleh dilipat. Kami akan memperincikan versi perisian semasa untuk Galaxy Z Flip 4 dan memberitahu anda jika terdapat kemas kini baharu yang dilancarkan. Jadual keluaran kemas kini Samsung biasanya berbeza sedikit bagi setiap varian dan pembawa.

Galaxy Z Flip 4 dilancarkan dengan Android 12 dan One UI 4.1.1. Samsung akan menawarkan empat kemas kini OS Android utama dan lima tahun tampung keselamatan untuk peranti itu.

  • Versi stabil semasa: Android 13
  • Bilakah Galaxy Z Flip 4 akan mendapat Android 14? November atau Disember 2023 (Anggaran)

Kemas kini Samsung Galaxy Z Flip 4 terkini

17 Mac 2023: Seterusnya untuk mendapatkan kemas kini keselamatan Samsung Mac ialah Galaxy Z Flip 4. Menurut SamMobile, kemas kini itu tiba di pelbagai negara termasuk Afghanistan, Argentina, Egpyt, Mexico, New Zealand dan banyak lagi. Kemas kini akan datang ke AS sejurus selepas itu. Mereka yang memuat turun patch akan mendapat versi perisian tegar F721BXXS2CWB5.

Untuk menyemak sama ada kemas kini tersedia untuk peranti anda, pergi ke tetapan > Kemas kini perisian dan ketik pada muat turun dan pasang.

Kemas kini Samsung Galaxy Z Flip 4 sebelumnya

  • 20 Februari 2023: Telefon bimbit terbaru untuk mendapatkan kemas kini One UI 5.1 Samsung ialah Galaxy Z Flip 4. Menurut Arena Telefon, model berkunci pembawa di AS termasuk AT&T, Bluegrass Cellular, Cricket, C Spire dan Cellular South mendapat kemas kini sekarang. Pembawa lain dijangka mendapatkannya pada hari-hari berikutnya. Dengan One UI 5.1, pengguna akan menemui perubahan pada Expert RAW, widget cuaca baharu dan banyak lagi. Kemas kini baharu disertakan dengan versi perisian tegar F721U1UEU1CWAC.
  • 19 Januari 2023: Samsung melancarkan kemas kini keselamatan Januari untuk Galaxy Z Flip 4 (melalui Pembangun XDA). Kemas kini bulan ini tersedia pada masa ini untuk peranti pada Dish, MetroPCS, T-Mobile dan Tracfone. Tampalan disertakan dengan versi perisian tegar F721U1UES1BWA2 dan menyampaikan pembetulan untuk lebih 50 isu keselamatan. Varian lain sepatutnya mendapat kemas kini dalam beberapa hari akan datang.
  • 29 Disember 2022: Kemas kini keselamatan terkini telah tiba untuk varian AS bagi Galaxy Z Flip 4 (melalui SamMobile). Kemas kini Disember disertakan dengan versi perisian tegar F721USQU1BVL9 dan menyediakan pembetulan untuk hampir 100 kelemahan keselamatan.
  • 11 November 2022: Versi Galaxy Z Flip 4 yang tidak dikunci telah mula menerima kemas kini Android 13 yang stabil, yang disertakan dengan Samsung Satu UI 5 perisian. Kemas kini membawa semua yang baharu Ciri Android 13menambah tampung keselamatan November 2022, dan membawa beberapa ciri eksklusif Samsung seperti widget boleh tindanan, Panggilan Teks Bixby, Mod penyelenggaraan, dan banyak lagi. Tangkapannya ialah kemas kini sedang dikeluarkan hanya kepada mereka yang menguji perisian beta. Walau bagaimanapun, ia akan sampai kepada pengguna biasa tidak lama lagi. Kemas kini membawa versi perisian tegar BVK3.
  • 20 Oktober 2022: Pertama kali dikeluarkan untuk generasi terakhir peranti boleh lipat Samsung, patch keselamatan Oktober akhirnya dilancarkan kepada pemilik Galaxy Z Flip 4 di AS. mengikut SamMobile, Flip 4 akan menerima perisian tegar F721USQS1AVII. Patch itu akan membetulkan lebih 47 privasi dan kelemahan keselamatan.
  • 30 September 2022: Samsung baru sahaja berjaya dan akhirnya menghantar patch keselamatan September 2022 kepada Galaxy Z Flip 4, Tajuk Android dilaporkan. Kemas kini ini mengandungi nombor versi perisian tegar F721NKSU1AVIA ​​di Korea. Bercakap tentang Korea, kemas kini itu sedang dilancarkan di pasaran asal Samsung dan beberapa negara Asia yang lain.
  • 1 September 2022: Samsung mengeluarkan patch hari pertama untuk Galaxy Z Flip 4, menurut SamMobile. Kemas kini ini mempunyai berat 370MB dan mempunyai nombor versi perisian tegar F721BXXU1AVHH di pasaran antarabangsa.
  • 8 November 2022: Samsung melancarkan patch keselamatan November ke Flip 4 (melalui SamMobile). Versi perisian tegar F721BXXS1AVJE telah disediakan kepada pengguna, membetulkan berpuluh-puluh privasi dan kelemahan keselamatan.

Apakah kemas kini Samsung Galaxy Z Flip 4 yang anda jalankan? Beritahu kami dalam ulasan. Selain itu, jika anda telah melihat OTA yang kami tidak tahu, tip kami!

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Semua kemas kini perisian di satu tempat
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker