Berita Teknologi

Pebble mungkin dilahirkan semula sebagai telefon Android kecil

Robert Triggs / Android Authority

TL;DR

  • Eric Migicovsky, pengasas Pebble, ingin membina telefon Android kecil yang boleh bersaing dengan iPhone Mini.
  • Inisiatif ini adalah projek yang dibiayai orang ramai seperti Pebble Watch.
  • Pasukan itu mahu telefon itu menjadi “papak lembut yang bagus yang berkualiti tinggi, disatukan dengan sangat baik, rasa yang sangat padat.”

Ingat jam pintar kecil yang boleh, dikenali sebagai Pebble? Nampaknya Pebble boleh membuat kemunculan semula. Bukan sebagai jam tangan pintar, tetapi sebagai telefon Android kecil. Butiran baharu telah dikeluarkan tentang peranti dan di mana ia berada dalam proses pembangunan.

Tahun lepas, pengasas Pebble, Eric Migicovsky, mengumumkan bahawa dia mahu mencipta telefon Android kecil yang boleh bersaing dengan iPhone Mini. Android Authority dilaporkan pada senarai hajat Migicovsky menyiarkan di laman webnya yang memperincikan perkara yang akan disertakan dengan telefon kompak impiannya. Dalam temu bual baru-baru ini dengan The VergeMigicovsky berkongsi beberapa pandangan tentang projek itu.

Menurut temu bual itu, pengumuman itu telah berkembang menjadi projek berasaskan komuniti dengan pasukan — belum lagi sebuah syarikat — bekerja untuk mereka bentuk dan menghasilkan telefon bimbit itu. Pasukan itu terdiri daripada a kumpulan profesional dengan latar belakang yang berbeza-beza di seluruh industri. Nampaknya kru sedang cuba mendapatkan paparan, memilih cip dan memilih reka bentuk badan.

Konsep telefon kerikil

Pada masa ini, Alex De Stasio – bekas pereka perindustrian GoPro – mengatakan bahawa dia sedang cuba memikirkan masalah kamera. “Banyak lakaran saya tertumpu pada bonggol kamera,” kata De Stascio The Verge. “Ini mempunyai kesan yang besar pada ikon visual telefon, jadi saya ingin meluangkan sedikit masa tambahan padanya untuk memastikan ia dikenali secara unik dan sangat ikonik.”

Berkenaan dengan kamera, kumpulan itu cuba menyasarkan telefon yang boleh “mengambil gambar yang bagus,” menurut pemasar pengasas di Pebble, Benjamin Bryant. Akibatnya, mereka tidak akan menggunakan penembak 100MP, tetapi akan memilih kanta 50MP yang boleh dipercayai. Untuk separuh kedua persamaan gambar, Bryant berkata mereka mempunyai “sepasang petunjuk” pada perisian kamera yang akan membolehkan mereka bersaing, tetapi mereka akhirnya boleh membangunkan perisian mereka sendiri.

Untuk cip, nampaknya mereka mahukan sesuatu yang berkebolehan, tetapi tidak semestinya peringkat atasan. Menurut Bryant, pasukan itu sedang mempertimbangkan tahun lepas Snapdragon 8 Plus Gen 1 atau cip pertengahan peringkat yang belum dikeluarkan.

Akhirnya, untuk paparan, nampaknya kumpulan itu masih cuba untuk memaku skrin kanan. Bryant mendakwa bahawa sukar untuk mencari paparan di bawah enam inci. Dengan satu pengeluar menghentikan skrin sub-enam inci dan satu lagi terlalu serupa dengan skrin 5.4 inci iPhone Mini.

Sebagai tambahan kepada maklumat baharu ini, pasukan itu turut mendedahkan beberapa butiran lain tentang peranti itu. Badan itu boleh menampilkan bingkai logam yang diliputi dalam komposit kaca, aluminium bersalut seramik, karbon palsu, bio-resin atau komposit seramik. Untuk kos, ia boleh mendapat tanda harga $850 disebabkan saiz pengeluaran dan faktor lain. Bagaimanapun, Bryant berkata harga bergantung pada rundingan pengeluar dan bilangan orang yang mendaftar untuk telefon. Walaupun telefon hanya mempunyai nama kod — Marvin — pasukan itu mempunyai beberapa idea termasuk Pico, Pip, Atlas, Howdy dan Pebble.

Jika anda ingin menyokong projek itu, pasukan masih menerima pendaftaran padanya laman web. Anda hanya perlu mengisi tinjauan pendek dan tekan hantar.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Pebble mungkin dilahirkan semula sebagai telefon Android kecil
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker