Berita Teknologi

OnePlus Ace 2V mengumumkan: Pandangan awal pada Nord 3?

OnePlus melancarkan OnePlus Ace 2 di China bulan lepas, dan ini adalah OnePlus 11R dengan nama baharu untuk pasaran rumahnya. Kini, jenama China telah mengumumkan OnePlus Ace 2V.

OnePlus Ace 2V adalah OnePlus Ace 2/OnePlus 11R yang lebih murah, dan ia membuat beberapa perubahan untuk mencapai titik harga yang lebih rendah ini. Sebagai permulaan, syarikat itu telah menukar Snapdragon 8 Plus Gen 1 pemproses untuk yang masih berdaging MediaTek Dimensity 9000 chipset.

OnePlus juga memilih skrin OLED rata di sini berbanding panel melengkung 11R. Jika tidak, ia masih paparan 6.74-inci 120Hz yang masuk pada 2,772 x 1,240.

OnePlus Ace 2V rasmi

Hadlee Simons / Android Authority

Kami juga mempunyai bateri 5,000mAh yang sama di sini, tetapi OnePlus Ace 2V menurunkan kelajuan pengecasan berwayar maksimum daripada 100W kepada 80W yang masih cerdik. Anda masih tidak mendapat tambah nilai tanpa wayar di sini, tetapi sekurang-kurangnya pengecas ada di dalam kotak.

Kami juga melihat penurunan taraf besar dalam kategori kamera, kerana kamera utama 50MP IMX890 OnePlus 11R dengan penstabilan imej optikal (OIS) memberi laluan kepada kamera utama 64MP tanpa nama tanpa OIS. Anda masih mempunyai penembak ultralebar 8MP dan lensa makro 2MP, serta penembak swafoto 16MP. Tidak perlu dikatakan, kami menjangkakan rakaman video yang lebih goyah dan syot cahaya malap yang kurang menarik daripada lensa utama Ace 2V kerana kekurangan perkakasan penstabilan.

Telefon baharu itu turut menawarkan reka bentuk berbeza berbanding OnePlus 11R. Lebih khusus lagi, anda melihat pada tepi rata dan dua perumah kamera bulat lengkap dengan apa yang kelihatan seperti dua modul denyar. Semuanya menghasilkan reka bentuk yang sangat tersendiri berbanding OnePlus 11R, yang mengambil masa selepas OnePlus 11.

Ciri OnePlus Ace 2V yang lain termasuk kaca pelindung AGC DT-Star2 di hadapan, peluncur amaran, Bluetooth 5.3, dwi pembesar suara, Color OS 13 di atas Android 13blaster IR, NFC, penderia cap jari bawah paparan dan Wi-Fi 6.

Harga dan ketersediaan OnePlus Ace 2V

OnePlus Ace 2V diubah saiz

Semua perubahan ini bermakna bahawa OnePlus Ace 2V bermula pada 2,299 yuan (~$332) untuk model asas 12GB/256GB. Itu menjadikannya jauh lebih murah daripada OnePlus Ace 2, yang bermula pada 2,799 yuan (~$404).

Kami telah bertanya kepada OnePlus sama ada telefon itu akan tersedia (dengan nama asalnya atau sebaliknya) di luar China dan akan mengemas kini artikel itu jika syarikat itu kembali kepada kami. Berbaloi, Max Jambor dituntut sebelum ini telefon ini boleh dilancarkan di luar China sebagai OnePlus Nord 3.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: OnePlus Ace 2V mengumumkan: Pandangan awal pada Nord 3?
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker