Berita Teknologi

Lenovo mengesahkan ia telah menutup perniagaan telefon permainan Legionnya

Luke Pollack / Android Authority

TL;DR

  • Perniagaan telefon permainan Legion Lenovo telah mati.
  • Jurucakap Lenovo berkata langkah itu adalah “sebahagian daripada transformasi perniagaan yang lebih luas dan penyatuan portfolio permainan.”
  • Keputusan itu tidak akan menjejaskan produk berkaitan permainan Lenovo yang lain.

Terdapat beberapa spekulasi mengenai Lenovo dan Legionnya telefon permainan perniagaan baru-baru ini. Khabar angin mendakwa bahawa talian telefon permainan Legion telah ditutup. Kami kini tahu kebenaran tentang apa yang berlaku.

Minggu lalu, seseorang yang dipercayai pekerja Lenovo menyiarkan ulasan mengenai perniagaan telefon Legion di media sosial. Menurut pengguna, Lenovo memilih untuk menutup sepenuhnya perniagaan telefon permainannya.

Untuk susulan tuntutan ini, Android Authority menghubungi Lenovo untuk mendapatkan komen. Jurucakap Lenovo kemudiannya mengesahkan Android Authority bahawa syarikat itu sebenarnya telah menamatkan perniagaan telefon Legionnya.

Menurut jurucakap Lenovo:

Lenovo akan menghentikan telefon permainan mudah alih Legion berasaskan Androidnya sebagai sebahagian daripada transformasi perniagaan yang lebih luas dan penyatuan portfolio permainan. Sebagai peneraju dalam peranti dan penyelesaian permainan, Lenovo komited untuk memajukan kategori permainan merentas faktor bentuk, serta memfokuskan pada tempat ia boleh membawa nilai paling tinggi kepada komuniti permainan global.

Dengan Lenovo menghentikan talian telefon permainannya, masa depan tidak kelihatan hebat untuk industri telefon permainan. Xiaomi juga baru-baru ini bergelut dengan talian Black Sharknya, memberhentikan ratusan pekerja di kemudahannya.

Tetapi itu bukan semua malapetaka dan kesuraman, beberapa jenama masih tergantung di sana. Sebagai contoh, ASUS masih kukuh dengan siri ROG Phonenya. Dan dipercayai bahawa syarikat itu mungkin akan mengeluarkan a Telefon ROG 7 pada tahun 2023. Malah, berdasarkan keluaran terdahulu, kemungkinan ASUSnya mungkin merancang untuk melancarkan telefon permainan terbaharunya pada bulan Julai.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Lenovo mengesahkan ia telah menutup perniagaan telefon permainan Legionnya
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker