Berita Teknologi

Kebocoran Galaxy Z Fold 5 dan Flip 5 mungkin mendedahkan beberapa spesifikasi yang dialu-alukan

Robert Triggs / Android Authority

Galaxy Z Lipat 4 (L) lwn Galaxy Z Flip 4 (R)

TL;DR

  • Seorang pembocor telah memberikan beberapa spesifikasi untuk Galaxy Z Fold 5 dan Flip 5.
  • Kebocoran itu mencadangkan kedua-dua telefon akan mendapat engsel titisan air dan menyokong kalis air peringkat IP_8.
  • Kebocoran itu juga mendakwa jurang pada Fold akan hilang.

daripada paparan prototaip kepada engsel baharu, terdapat banyak khabar angin dan kebocoran mengenai Galaxy Z Fold dan Flip seterusnya. Kebocoran terkini nampaknya memberi kami beberapa spesifikasi yang akan menjadi perubahan yang dialu-alukan untuk kedua-dua telefon bimbit.

The tipster Ice Universe — bukan sumber yang paling boleh dipercayai — telah menulis tweet tentang beberapa spesifikasi Galaxy Z Lipat 5 dan juga Galaxy Z Flip 5. Walaupun butiran ini harus diambil dengan sebutir garam, ia boleh dipercayai.

Menurut pembocor itu, kedua-dua telefon boleh menerima engsel titisan air yang diperkenalkan Samsung pada CES 2023. Telefon bimbit itu juga mungkin mempunyai kalis air tahap IP_8 dan menampilkan teknologi skrin sentuh baharu.

Dedahkan beberapa spesifikasi Fold5/Flip5. Saya menyebutnya sebelum ini, tetapi sekarang saya menyusunnya.

1. Kedua-dua Fold5 dan Flip5 menggunakan engsel titisan air dan menyokong kalis air tahap IPX8.

Memfokuskan pada Fold, kononnya hanya akan ada perbezaan saiz 0.2mm berbanding Fold 4. Namun, skrin luarnya dikatakan masih 6.2 inci. Kebocoran itu juga mendakwa bahawa peranti itu mungkin mempunyai berat sebanyak 254g, yang akan turun daripada 263g Fold 4. Lebih penting lagi, Fold 5 boleh menghilangkan jurang menjengkelkan yang melanda lelaran sebelumnya.

Bagi Flip 5, kebocoran mendakwa kulit kerang boleh dilipat boleh memaparkan skrin luar hampir segi empat sama yang akan menjadi 3.4 inci. Selain itu, skrin dalam mungkin melihat pengurangan pada bezel skrin.

Di luar kebocoran ini, khabar angin telah mencadangkan bahawa telefon bimbit boleh meminimumkan lipatan skrin disebabkan oleh engsel baharu. Dan kedua-dua telefon dijangka menggunakan cipset Snapdragon 8 Gen 2 atau plus varian.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Kebocoran Galaxy Z Fold 5 dan Flip 5 mungkin mendedahkan beberapa spesifikasi yang dialu-alukan
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker