Berita Teknologi

Kalendar Google pada Android akhirnya boleh membenarkan anda menyediakan peringatan hari lahir tersuai

TL;DR

  • Satu ciri baharu ditemui bersembunyi dalam apl Kalendar Google Android.
  • Ciri ini membolehkan pengguna membuat peringatan hari lahir yang boleh disesuaikan.
  • Nampaknya ciri itu masih dalam pembangunan.

The Kalendar Google app ialah cara terbaik untuk mengingati hari lahir semua rakan dan keluarga anda. Walau bagaimanapun, ia hanya memberitahu anda hari lahir, yang tidak sesuai jika anda ingin membuat persediaan untuk hari itu dengan membeli hadiah atau mengadakan acara. Tetapi nampaknya Kalendar Google boleh menjadi lebih membantu dalam hal itu dalam masa terdekat.

Dalam versi pembangunan Kalendar Google, pengguna yang melaluinya @AssembleDebug di Twitter menemui ciri baharu yang bersembunyi dalam apl. Dengan menukar beberapa bendera dalam versi 2023.08.2-511758217 apl, anda boleh mencetuskan elemen UI baharu yang membolehkan anda menambah hari lahir baharu dan membuat pemberitahuan tersuai dengan cepat.

Keupayaan untuk menambah hari lahir dan ulang tahun telah tersedia pada apl Kalendar Google Android untuk masa yang lama. Walau bagaimanapun, ciri ini akan menandakan kali pertama apl membenarkan pengguna menetapkan dan menyesuaikan peringatan.

Cara ia berfungsi ialah apl akan membuka pop timbul yang bertanya sama ada anda mahu menambah hari lahir atau tidak. Jika anda memilih “Bukan sekarang”, gesaan akan bersembunyi di bawah bar apl. Apabila anda ingin menambah hari lahir, ia akan memaparkan kad yang membolehkan anda memasukkan maklumat dan menambah pemberitahuan pilihan anda. Sebagai tambahan kepada imej, @AssembleDebug turut menyertakan video yang menunjukkan cara semuanya berfungsi.

Walaupun adalah bagus untuk menggunakan ciri ini pada pengalaman semasa, jangan terlalu berharap. Ada kemungkinan ciri ini tidak pernah mendapat keluaran awam. Sama ada ia berfungsi atau tidak, semuanya bergantung pada keputusan Google untuk melakukannya.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Kalendar Google pada Android akhirnya boleh membenarkan anda menyediakan peringatan hari lahir tersuai
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker