Berita Teknologi

Google menutup Fitbit Challenges and Adventures hari ini

Robert Triggs / Android Authority

TL;DR

  • Fitbit menamatkan sokongan untuk ciri Pengembaraan dan Cabaran dalam apl Fitbit.
  • Fitbit juga menutup ciri sosial Kumpulan Terbuka.
  • Pengguna masih boleh membuat kumpulan tertutup dan bersaing dengan rakan.

Sehari selepas menyambut hari lahirnya, FitbitPasukan media sosial mendapati dirinya sibuk membalas pelanggan yang marah. Apakah yang dimarahi pengguna tersebut? Syarikat itu menamatkan dua ciri gamifikasinya dan ciri rangkaian sosial.

Kembali pada bulan Februari, Fitbit diumumkan ia merancang untuk menutup komuniti dan ciri sosial yang pernah menjadi salah satu kekuatan syarikat. Tarikh akhir yang mereka tetapkan ialah pada 27 Mac, iaitu hari ini. Akibatnya, pengguna apl Fitbit tidak lagi boleh menggunakan ciri sosial Challenges, Adventures atau Open Groups.

Menurut syarikat itu:

  • Kumpulan terbuka tidak lagi tersedia — tetapi anda masih boleh membuat kumpulan tertutup dengan rakan anda dan berhubung dengan pengguna lain dalam Komuniti Fitbit di forum Kesihatan & Kesejahteraan kami.
  • Semua Cabaran dan Pengembaraan, termasuk trofi, tidak lagi tersedia, tetapi anda masih boleh bersaing dengan rakan di papan pendahulu anda dan memperoleh lencana untuk pencapaian peribadi.

Jika anda tertanya-tanya mengapa ini berlaku, ia dilaporkan sebahagian daripada strategi yang lebih besar. mengikut The Verge, langkah itu mengikut rancangan Fitbit untuk menyepadukan teknologi Google dengan lebih baik. Organisasi itu mendakwa bahawa ciri ini adalah “penggunaan terhad.” Dalam perkataan Fitbit sendiri, ini adalah proses yang bertujuan untuk “memperkemas kawasan apl Fitbit.”

Perkembangan terbaru dalam cerita Fitbit ini berlaku selepas pengumuman Google untuk akhirnya ditutup akaun Fitbit. Pada 2022, Fitbit menyatakan bahawa ia akan terus menyokong akaun Fitbit sehingga 2025. Tetapi organisasi itu berkata akan memberikan lebih banyak maklumat mengenainya pada 2023 apabila syarikat itu hampir melancarkan akaun Google di Fitbit.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Google menutup Fitbit Challenges and Adventures hari ini
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker