Berita Teknologi

Google I/O 2023 akan berlangsung pada 10 Mei 2023

TL;DR

  • Google I/O 2023 akan berlangsung mulai 10 Mei 2023.
  • Acara tahunan ini biasanya menyaksikan banyak pelancaran perkakasan.
  • Beta pertama Android 14 mungkin akan dilancarkan pada atau sekitar tarikh ini.

Seperti tradisi, Google hari ini menyiarkan teka-teki yang, apabila dipecahkan, akan mendedahkan tarikh mula I/O, acara pembangun tahunannya. Kod itu telah dipecahkan, dan kini kita tahu bila perkara bermula.

Google I/O 2023 akan bermula pada 10 Mei. Biasanya, ini adalah apabila ucaptama bermula. Pengenalan acara selama berjam-jam ini hampir selalu menampilkan pengumuman perkakasan bersama dengan ciri baharu untuk produk Google sedia ada.

Selain itu, pelancaran beta awam pertama bagi Android 14 sepatutnya berlaku pada atau sekitar tarikh ini. Ia adalah masa yang sangat besar untuk Google dan Android!

Seperti tahun-tahun lalu, I/O akan distrim secara percuma dalam talian, jadi sesiapa sahaja boleh menonton. Terdapat juga kehadiran secara peribadi, walaupun Google mengatakan ini akan “terhad”. Biasanya, hanya pemaju dan ahli akhbar yang menghadiri I/O, tetapi pendaftaran dibuka sekarang jika anda ingin mencuba tangan anda untuk mendapatkan tiket secara peribadi.

Perkara yang diharapkan pada Google I/O 2023

Google biasanya menggunakan I/O untuk mengumumkan perkakasan baharu. Pada tahun yang lalu, kami telah melihat telefon pintar Pixel, Chromebook, produk Nest dan banyak lagi.

Tahun ini, kita tidak akan terkejut melihatnya Google Pixel 7a. Kami juga tidak akan terkejut melihatnya Tablet Pixel. Mungkin juga Google boleh menggoda produk masa depan, malah termasuk siri Pixel 8. Kami telah melihat Google melakukan ini pada masa lalu, seperti tahun lepas apabila ia mengumumkan banyak produk pada akhir ucaptama.

Anda juga harus mengharapkan kemas kini kepada produk semasa. Google boleh mengumumkan ciri Android baharu serta kemas kini untuk pelbagai perkakasan yang sudah pun keluar di alam liar.

Ia hampir pasti bahawa kita akan mendengar banyak tentang AI, terutamanya Google Bard. Ada kemungkinan Google juga boleh menggunakan ucaptama untuk mengumumkan ketersediaan umum Bard. Walau bagaimanapun, kami tidak akan mengetahui lebih banyak lagi sehingga kami sampai ke acara itu.

Apa yang paling anda mahu lihat? Beritahu kami dalam ulasan!

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Google I/O 2023 akan berlangsung pada 10 Mei 2023
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker