Berita Teknologi

Galaxy S23 Ultra S Pen terputus sambungan secara rawak untuk sesetengah orang, tetapi mungkin terdapat pembetulan

TL;DR

  • Sesetengah pemilik Samsung Galaxy S23 Ultra mengalami masalah sambungan S Pen.
  • S Pen nampaknya terputus sambungan pada masa rawak semasa digunakan.
  • Pengguna telah menghasilkan beberapa pembetulan yang berpotensi untuk peranti itu.

Galaxy S23 Ultra berjaya menyimpan rak pada bulan Februari. Walaupun pelancaran kebanyakannya berjaya, menangkap lebih banyak lagi prapesanan daripada siri S22, ia tidak berjalan lancar. Sebagai contoh, beberapa pemilik S23 Ultra telah melaporkan masalah dengan menyambung ke Wi-Fi. Kini sesetengah pengguna mendakwa mungkin terdapat masalah dengan S Pen Galaxy S23 Ultra.

Pemilik S23 Ultra telah menghubungi Reddit untuk mengemukakan isu dengan stylus yang disertakan telefon, menurut SamMobile. Aksesori itu nampaknya terputus sambungan secara rawak untuk sesetengah orang. Walaupun ini boleh diperbaiki dengan memasukkan semula S Pen ke dalam sarungnya, ini boleh menjadi kekecewaan dengan cepat selepas beberapa ketika — apatah lagi menjejaskan produktiviti.

$999.99 di Samsung

Samsung Galaxy S23 Plus

Paparan AMOLED yang besar
Kuasa Snapdragon 8 Gen 2
Bateri yang lebih besar

$1,199.99 di Samsung

Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy S23 Ultra

Kamera utama 200MP baharu
Paparan cantik
Fungsi S Pen

Walaupun situasinya membimbangkan, pengguna telah menghasilkan beberapa penyelesaian untuk mengatasi masalah tersebut. Satu pembetulan mungkin menetapkan semula stilus. Untuk menetapkan semula S Pen, anda perlu pergi ke Tetapan dan ketik pada Ciri lanjutan. Dari sana, anda perlu mengetik S Pen, lebih banyak pilihan (tiga titik menegak) dan Tetapkan Semula S Pen.

Penyelesaian lain ialah menghidupkan “Pastikan S Pen disambungkan”. Galaxy S23 Ultra S Pen terputus sambungan secara automatik jika ia tidak digunakan untuk jangka masa tertentu untuk menjimatkan kuasa bateri. Akibatnya, pilihan kekal berhubung dilumpuhkan secara lalai. Untuk mengaktifkan tetapan ini, anda hanya perlu pergi ke Tetapan, cari ciri Lanjutan, ketik pada S Pen, kemudian tekan Lagi Tetapan S Pen.

Jika cukup orang yang mengalami isu ini dan pilihan ini tidak berfungsi, Samsung mungkin perlu mengeluarkan kemas kini. Tetapi ada kemungkinan anda hanya perlu mendapatkan S Pen baharu jika masalah berterusan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Galaxy S23 Ultra S Pen terputus sambungan secara rawak untuk sesetengah orang, tetapi mungkin terdapat pembetulan
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker