Berita Teknologi

Wear OS tidak lagi memerlukan telefon anda untuk navigasi Peta Google

Ciri navigasi Peta Google yang telah lama diminta akhirnya berjaya Pakai OS jam tangan. Ciri baharu ini akan membolehkan pemilik jam tangan Wear OS menggunakan Peta Google tanpa memerlukan telefon.

Dalam siaran terbaru di syarikat itu Forum bantuan Wear OS, Google mengumumkan bahawa ia telah mendayakan navigasi belokan demi belokan tanpa telefon pada Peta Google untuk Wear OS. Ciri baharu ini berfungsi pada kedua-dua jam tangan pintar LTE dan Wi-Fi, tetapi jam tangan Wi-Fi perlu disambungkan ke rangkaian Wi-Fi untuk digunakan.

Kami teruja untuk berkongsi bahawa anda kini boleh mendapatkan navigasi belokan demi belokan Peta Google pada jam tangan LTE* anda, tiada telefon diperlukan. Jika anda mempunyai jam tangan berdaya LTE*, atau jam tangan anda disambungkan ke Internet melalui WiFi, anda kini boleh menikmati Peta tersedia pada pergelangan tangan anda.

Untuk memulakan navigasi, anda hanya perlu pergi ke apl Peta pada jam tangan anda dan masukkan destinasi yang ingin anda tuju. Gergasi teknologi itu menambah bahawa jika anda telah mendayakan pencerminan, anda boleh memulakan navigasi pada telefon anda. Apabila anda cukup jauh dari telefon anda, jam tangan akan mengambil alih.

Google menyediakan arahan ini untuk menggunakan Peta:

  • Buka Peta daripada jam tangan anda.
  • Gunakan alat suara atau papan kekunci untuk memasukkan destinasi anda. Anda juga boleh mengetik peta untuk melihat lokasi anda.
  • Pilih cara pengangkutan anda. Dari sini, anda boleh melihat ETA anda.
  • Mulakan perjalanan berjalan kaki, basikal atau kereta anda.

Google berkata bahawa ia akan membawa navigasi luar talian ke Wear OS pada akhir tahun pada Ogos 2022. Walaupun syarikat itu terlepas tarikh keluaran yang dijangkakan, kerana kami sudah pasti pada 2023 sekarang, ini lebih baik lewat daripada tidak sama sekali.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Wear OS tidak lagi memerlukan telefon anda untuk navigasi Peta Google
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker