Berita Teknologi

Tindakan terakhir Stadia ialah membuka kunci sokongan Bluetooth pada pengawalnya

TL;DR

  • Stadia akan ditutup minggu depan.
  • Sebagai satu hurrah terakhir, Pasukan Stadia mengatakan ia mendayakan pemasangan Bluetooth pada pengawal Stadia.
  • Syarikat itu juga baru sahaja mengeluarkan satu perlawanan terakhir.

Kami berada di hari terakhir Stadiadengan platform yang dijadualkan ditutup minggu depan pada 18 Januari. Daripada keluar secara senyap-senyap, Pasukan Stadia telah memutuskan untuk memberi pengguna satu hadiah dua bahagian terakhir sebelum perkhidmatan awan hilang — sambungan Bluetooth dan permainan baharu.

Apabila Google melancarkan Stadia pada tahun 2019, syarikat itu juga menawarkan pengawal berjenama Stadia. Pengawal wayarles direka khas untuk meminimumkan kependaman semasa menstrim permainan awan. Ini dilakukan dengan meminta pengawal menyambung ke peranti yang memainkan Stadia melalui Wi-Fi dan bukannya Bluetooth.

Selama bertahun-tahun, pemain telah meminta Google untuk mendayakan sokongan Bluetooth pada pengawal Stadia, tetapi tidak berjaya. Walau bagaimanapun, nampaknya syarikat itu akhirnya mengambil perhatian. Dalam siaran di Halaman komuniti Stadiapengurus komuniti itu mendedahkan bahawa pasukan itu akhirnya menjawab hasrat itu.

Di samping itu, ramai di antara anda telah menyatakan keinginan untuk mendayakan Bluetooth pada pengawal Stadia. Kami ada berita baik: minggu depan kami akan mengeluarkan alat layan diri untuk mendayakan sambungan Bluetooth pada Pengawal Stadia anda. Kami akan berkongsi butiran minggu depan tentang cara mendayakan ciri ini.

Walaupun ciri ini belum dilancarkan lagi, mereka yang memiliki pengawal Stadia akan mendapat maklumat yang mereka perlukan sebelum platform ditutup.

Sebagai tambahan kepada berita ini, pengurus komuniti juga mendedahkan keluaran permainan baharu yang secara teknikalnya adalah eksklusif pihak pertama Stadia. Berdasarkan penerangan, permainan — dipanggil Permainan Cacing — nampaknya merupakan projek yang asalnya dibina oleh Pasukan Stadia untuk menguji ciri platform sebelum ia dilancarkan secara terbuka pada 2019.

Kembali pada November 2022, Google mengumumkan ia akan menyerahkan bayaran balik untuk pembelian Stadia, termasuk pengawal Stadia. Dalam sentuhan yang bagus, Google menyatakan pengguna tidak perlu memulangkan apa-apa untuk menerima bayaran balik. Jadi berita ini pada asasnya akan memberikan pengawal Stadia anda nafas baharu jika anda berpegang padanya selama ini.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Tindakan terakhir Stadia ialah membuka kunci sokongan Bluetooth pada pengawalnya
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker