Berita Teknologi

T-Mobile menyebabkan pemilik Pixel keliru kerana ia gagal menyampaikan kemas kini Januari

Robert Triggs / Android Authority

TL;DR

  • Pemilik Pixel melaporkan bahawa peranti mereka tidak pernah menerima kemas kini bulanan Januari.
  • Masalahnya nampaknya hanya menjejaskan pemilik Pixel pada T-Mobile.
  • Sesetengah pengguna mendakwa peranti mereka masih tersekat pada kemas kini November.

Terdapat banyak kekeliruan yang berlaku dalam kalangan pemilik Pixel sekarang. Khususnya antara Pixel 6 dan Piksel 7 pemilik di T-Mobile yang masih belum menerima kemas kini bulanan Januari.

Google mengeluarkan kemas kini OS bulanannya untuk Januari pada hari Selasa, 3 Januari 2023. Dengannya datang tampung keselamatan biasa dan pembetulan pepijat, tiada apa yang istimewa. Walau bagaimanapun, apa yang patut diberi perhatian ialah hakikat bahawa nampaknya tidak semua orang mendapat kemas kini.

mengikut Arena Telefon, orang ramai berpusu-pusu ke Reddit untuk menyiarkan tentang tidak menerima kemas kini Januari. Sebagai Arena Telefon melaporkan, seseorang yang mendakwa sebagai pekerja T-Mobile melompat ke subreddit T-Mobile tidak rasmi yang menyatakan kemas kini Januari telah ditarik oleh T-Mobile kerana masalah. Jawatan itu kemudiannya dipadamkan.

Isu yang mungkin dirujuk oleh pengguna mungkin berkaitan dengan laporan terdahulu tentang kehilangan pemilik Pixel Bluetooth ketersambungan. Sesetengah pemilik Pixel mendakwa bahawa selepas memasang kemas kini Januari, mereka tidak dapat menyambungkan telefon mereka ke kereta mereka melalui Bluetooth.

Nampaknya mengesahkan ini adalah isu T-Mobile, Arena Telefon menunjukkan bahawa seorang pengguna Reddit yang dikenali sebagai Jimx2 menyiarkan:

Wah. Saya tidak percaya ia benar-benar berkesan. Saya memasukkan salah satu sim antarabangsa saya dan menukarnya kepada AT&T Roaming dan kemas kini bermula serta-merta. Terima kasih! Saya rasa ini seterusnya mengesahkan ia adalah isu T-Mobile.

Walau bagaimanapun, masalahnya bukan hanya berkisar pada pemilik Pixel 6 dan 7. Nampaknya terdapat pengguna Pixel 4a, Pixel 4a (5G), Pixel 5, Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 6a, Pixel 7 dan Pixel 7 Pro yang mendakwa bahawa mereka masih tersekat pada kemas kini November.

Memandangkan Google Fi juga bergantung pada perkhidmatan pelanggan T-Mobile, nampaknya pemilik Pixel pada perkhidmatan ini turut terjejas. Setakat yang kami tahu, Google tidak mengumumkan bahawa ia telah menarik kemas kini.

Android Authority telah menghubungi Google dan T-Mobile untuk bertanya tentang situasi tersebut. Kami akan memberikan kemas kini kepada siaran ini dengan sebarang maklumat baharu yang masuk.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: T-Mobile menyebabkan pemilik Pixel keliru kerana ia gagal menyampaikan kemas kini Januari
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker