Berita Teknologi

Pihak Berkuasa Mingguan: πŸ“… Tarikh Unpacked Galaxy disahkan

⚑ Selamat datang ke Pihak Berkuasa Mingguanyang Android Authority surat berita yang menghuraikan berita Android dan teknologi teratas dari minggu itu. Edisi ke-227 hadir dengan tarikh Galaxy Unpacked yang disahkan, video penggoda Galaxy S23, profil pemindahan eSIM untuk Pixel, kelewatan Ubisoft, pelatih AI dan banyak lagi.

😲 Minggu saya telah dihabiskan untuk menakutkan diri saya dengan The Callisto Protocol, menakut-nakutkan diri saya sendiri di balang bahagian badan Muzium Pembedahan tempatan, dan mendapatkan komedi hitam yang menakutkan menonton The Menu. Pengakhiran itu!

Tahun baharu ialah masa yang tepat untuk memikirkan tentang menukar pembawa telefon bimbit anda, tetapi dengan begitu banyak penyedia dan rancangan di luar sana untuk dipilih, rasanya seperti medan ranjau sedikit! Itu membawa kami dengan baik kepada penaja kami minggu ini.

Surat berita minggu ini ditaja oleh Boost Mobile.

Imej Surat Berita 3

Jika anda telah berfikir untuk melepaskan diri dari sel prabayar anda dan anda sedang mencari tawaran hebat, Boost ialah jawapannya. Boost bukan sahaja pembawa pascabayar terbaharu dalam pasaran, tetapi ia juga yang pertama membanggakan rangkaian 5Gnya sendiri dengan kelajuan yang sangat pantas. Sekarang anda boleh mendapatkan bulan pertama 5GB 5G/4G LTE Data anda dengan harga $0.99, dengan penghantaran 2 hari pada harga $5* sahaja. Tawaran ini termasuk SIM percuma serta tempat liputan mudah alih dan berfungsi pada kebanyakan telefon GSM yang tidak berkunci, dengan perbualan dan teks tanpa had. Selepas bulan pertama anda, anda akan membayar $25/bulan selama-lamanya, yang bermakna tiada lagi kebimbangan tentang kenaikan harga pada masa hadapan. Tiada yuran pengaktifan atau caj tersembunyi, jadi Boost ialah pelan telefon terakhir yang anda perlukan.

* Terpakai kepada pelanggan baharu β€” tawaran ini hanya tersedia dalam talian

Kedengarannya cukup bagus untuk kami!

Kedengaran baik kepada anda juga? Daftar hari ini dengan klik pautan di bawah:

Berita popular minggu ini

Samsung Galaxy S23 WinFuture 2

Filem/TV

Seorang wanita muda memegang pisau dalam gelap dalam Sick - filem penstriman baharu terbaik

Permainan:

HTC Vive XR Elite

Ulasan

paparan ganda lenovo yoga

Ryan Haines / Android Authority

ciri-ciri

Tembak menembak kamera 2019

Keajaiban Mingguan

Imej pilihan TikTok

Joe Hindy / Android Authority

Dalam berita lain minggu ini, Sekolah Seattle menyaman gergasi teknologi kerana menjejaskan kesihatan mental golongan muda.

 • Daerah sekolah awam Seattle memfailkan saman baru terhadap gergasi teknologi di sebalik Instagram, TikTok, YouTube, Facebook dan Snapchat.
 • Tuntutan itu, yang difailkan Jumaat lalu di Mahkamah Daerah AS, terdiri daripada aduan setebal 91 muka surat.
 • Daerah sekolah mendakwa dengan menyasarkan produk mereka kepada kanak-kanak, syarikat media sosial bertanggungjawab memburukkan kesihatan mental dan gangguan tingkah laku seperti kemurungan, kebimbangan dan pemakanan yang tidak teratur.
 • Aduan itu juga menyebut bahawa penggunaan media sosial oleh kanak-kanak telah menyukarkan pendidikan pelajar, dan sekolah terpaksa mendidik kanak-kanak tentang kesan media sosial, mengupah profesional kesihatan mental tambahan, dan menyediakan latihan tambahan kepada guru.

Tuntutan itu mendakwa bahawa antara 2009 hingga 2019, terdapat peningkatan purata 30% dalam bilangan pelajar di Sekolah Awam Seattle yang melaporkan perasaan “sangat sedih atau putus asa hampir setiap hari selama dua minggu atau lebih berturut-turut.”

β€œDefendan telah berjaya mengeksploitasi otak remaja yang terdedah, menarik berpuluh juta pelajar di seluruh negara ke dalam gelung maklum balas positif penggunaan berlebihan dan penyalahgunaan platform media sosial Defendan. Lebih buruk lagi, kandungan yang dikumpul dan ditujukan oleh Defendan kepada remaja terlalu kerap berbahaya dan mengeksploitasi ….”

Aduan daerah sekolah meminta mahkamah mengarahkan gergasi teknologi berhenti menyasarkan kanak-kanak dengan produk mereka, dan juga meminta mahkamah memberikan ganti rugi dan membayar pendidikan pencegahan dan rawatan untuk ketagihan media sosial dan penggunaan bermasalah.

 • Sudah beratus-ratus keluarga meneruskan tindakan undang-undang terhadap syarikat-syarikat ini atas tuntutan bahaya yang sama.
 • Tetapi tidak jelas jika mana-mana daerah sekolah lain telah memfailkan aduan serupa kepada Seattle.

Berita ini datang hangat berikutan kajian yang diterbitkan sebelum Krismas yang mendedahkan masa skrin dikaitkan dengan peningkatan kemungkinan kanak-kanak praremaja mengembangkan OCD:

 • mengikut kajian tersebut diketuai oleh penyelidik UC San Francisco (UCSF), kemungkinan kanak-kanak praremaja mengembangkan OCD dalam tempoh dua tahun meningkat sebanyak 13% untuk setiap jam mereka bermain permainan video.
 • Ia juga menunjukkan bahawa kemungkinan meningkat sebanyak 11% untuk setiap jam mereka menonton video.
 • Dengan masa skrin remaja berganda semasa wabak, keluarga harus sedar tentang risiko ini.
 • Penulis utama kajian itu, Jason Nagata, berkata, “Kanak-kanak yang menghabiskan masa yang berlebihan bermain permainan video melaporkan merasakan keperluan untuk bermain lebih banyak dan tidak dapat berhenti walaupun mencuba. Fikiran mengganggu tentang kandungan permainan video boleh berkembang menjadi obsesi atau paksaan.”
 • Beliau berkata bahawa menonton video juga boleh membuatkan kanak-kanak praremaja ingin melihat kandungan yang serupa secara kompulsif, dan algoritma serta iklan boleh memburukkan lagi tingkah laku itu.

Sudah tentu, ini bukan kali pertama media sosial, permainan, dan masa skrin, secara amnya, mendapat kecaman kerana kebimbangan kesihatan. Ia mungkin juga bukan kali terakhir.

Kalendar Teknologi

 • 18 Januari: Acara pelancaran Samsung (Galaxy A54?)
 • 24 Januari: Keluaran terbiar pada PS5, PC
 • 26 Januari: Razer Edge dikeluarkan
 • 27 Januari: Dead Space dilancarkan pada PS5, Xbox Series X/S dan PC
 • 1 Februari @ 1 PETANG ET: Samsung Unpacked (Galaxy S23?)
 • 7 Februari: Pelancaran global OnePlus 11
 • 22 Februari: Tarikh pelancaran PSVR 2
 • 27 Februari-2 Mac: MWC 2023 Barcelona

Tweet Teknologi Minggu Ini

mengatakan “Saya membaca sesuatu tentang itu” untuk terdengar pintar dalam perbualan apabila anda tahu betul anda melihatnya di TikTok

Sesuatu tambahan: Nak tengok a Tik tok beberapa anjing berulang-alik yang comel? Perniagaan berjalan kaki dan melatih anjing Mo Mountain Mutts di Skagway, Alaska ada di sini dengan “bas anak anjing”nya, di mana tempat duduk ditetapkan berdasarkan personaliti anjing itu. Aduh 🐢 (h/t Axios).

Paula Beaton, Editor Salinan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Pihak Berkuasa Mingguan: πŸ“… Tarikh Unpacked Galaxy disahkan
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker