Berita Teknologi

OnePlus Buds Pro 2 antara fon telinga TWS pertama yang menyokong ciri Android 13 ini

Ryan Haines / Android Authority

TL;DR

  • OnePlus mengumumkan OnePlus Buds Pro 2nya akan dilancarkan secara global pada 7 Februari 2023.
  • Fon telinga TWSnya akan menjadi antara yang pertama menyokong ciri audio spatial Android 13.
  • OnePlus Buds Pro 2 akan dapat menyambung dengan dua peranti Android pada masa yang sama.

Acara Cloud 11 OnePlus hampir tiba. Salah satu gajet yang akan membuat kemunculan di acara itu ialah kepunyaan syarikat OnePlus Buds Pro 2yang akan menjadi salah satu yang pertama menyokong audio spatial Android 13 dengan ciri penjejakan kepala.

Salah satu daripada banyak ciri yang dimuatkan oleh Google ke dalam Android 13 ialah audio spatial. Memandangkan ciri ini baru dilancarkan bulan ini, masih belum terdapat banyak peranti yang menyokongnya. Google merancang untuk menambah sokongan pada Pixel Buds Pro, tetapi belum mengeluarkan kemas kini perisian tegar untuknya lagi.

Akibatnya, nampaknya Buds Pro 2 yang akan datang akan menjadi salah satu yang pertama menyokong ciri tersebut. OnePlus telah mengesahkan bahawa fon telinga baharunya akan memanfaatkan audio spatial Android 13 dengan pengesanan kepala, serta algoritma pemaparan spatialnya sendiri dan penderia IMU, untuk menyampaikan pengalaman audio 3D.

Selain itu, syarikat itu mendedahkan bahawa fon telinganya juga akan menggunakan Pair Pantas Android dan ciri penukaran audio. Menurut OnePlus, ini akan membolehkan Buds Pro 2 menyambung dengan dua peranti Android pada masa yang sama, membolehkan pengguna menukar sumber audio dengan cepat tanpa perlu mengacaukan tetapan Bluetooth.

“Dengan Android 13, kami menambah fungsi audio spatial dengan peluang untuk rakan kongsi menggunakannya dalam peranti mereka sendiri,” kata Erik Kay, VP Kejuruteraan di Android. β€œDengan OnePlus menyepadukan rangka kerja baharu ini bersama sokongan untuk Fast Pair dan penukaran audio, kami tidak sabar-sabar untuk menambahkan Siri Buds 2 Pro mereka kepada ekosistem Android peranti bersambung yang semuanya berfungsi lebih baik bersama-sama.”

OnePlus Buds Pro 2 ditetapkan untuk dilancarkan pada acara OnePlus Cloud 11 pada 7 Februari 2023.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: OnePlus Buds Pro 2 antara fon telinga TWS pertama yang menyokong ciri Android 13 ini
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker