Berita Teknologi

Imej baharu menunjukkan engsel 360 darjah Samsung yang boleh datang ke Fold 5

TL;DR

  • Samsung mendedahkan prototaip paparan lipat 360 dan engsel titisan air di CES.
  • Imej baharu menunjukkan dengan tepat apa yang boleh dilakukan oleh prototaip.
  • Adalah dipercayai bahawa prototaip itu boleh digunakan dalam Galaxy Z Fold 5 yang akan datang.

Jika terdapat satu perkara yang mengganggu pengguna tentang telefon boleh lipat, ia adalah lipatan skrin. Samsung telah berusaha untuk menghapuskannya lipatan sekali dan ia mungkin telah melakukannya dengan skrin dan engsel prototaip baharunya. Kini kami mempunyai foto baharu yang menunjukkan teknologi sedang beraksi.

Samsung datang ke CES 2023 dengan dua konsep produk: paparan “Flex In and Out” dan engsel baharu. Apa yang membuatkan paparan menarik ialah keupayaannya untuk berputar 360 darjah, jadi pada telefon boleh lipat, skrin boleh dilipat ke dalam atau ke luar. Bagi engsel pula, reka bentuknya membolehkan bentuk yang lebih longgar — menyerupai titisan air — apabila dilipat ke dalam yang mengakibatkan lipatan menjadi kurang ketara.

Prototaip ini ditemui di gerai CES 2023 Samsung, tetapi pada mulanya hanya terdapat satu foto yang bagus. Walau bagaimanapun, Samsung telah berkongsi beberapa imej baharu dengannya The Verge yang menunjukkan faktor bentuk dan teknologi yang digunakan.

Peranti yang ditunjukkan dalam foto bukanlah peranti Galaxy Z Fold, tetapi ia mempunyai faktor bentuk yang serupa. Seperti yang kami nyatakan dalam laporan awal kami, engsel membenarkan peranti ini menjadi lebih nipis daripada mana-mana model Lipat, berkat keupayaannya untuk menghilangkan jurang engsel. Ia juga dikhabarkan bahawa engsel boleh membantu mengurangkan berat badan.

Dijangkakan bahawa paparan Flex In dan Out serta engsel titisan air boleh diguna pakai oleh telefon boleh lipat seterusnya Samsung — Galaxy Z Fold 5.

Apakah pendapat anda tentang prototaip Samsung? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Imej baharu menunjukkan engsel 360 darjah Samsung yang boleh datang ke Fold 5
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker