Berita Teknologi

Chromecast baharu dengan Google TV sedang dalam perancangan

Edgar Cervantes / Android Authority

TL;DR

  • Chromecast ketiga dengan model Google TV nampaknya sedang dalam perancangan.
  • Ini boleh menjadi pengganti kepada model asal, yang dilancarkan pada 2020.

Chromecast dengan Google TV ialah salah satu keluarga alat penstriman yang lebih baik di sekeliling, menawarkan faktor bentuk yang kecil, penuh Google TV sokongan, dan harga yang menarik. Kami telah melihat model 4K yang asal dan peranti 1080p yang lebih murah, tetapi nampaknya model ketiga mungkin sedang dalam perjalanan.

9to5Google menggali versi pratonton apl Google Home dan mengesahkan sebutan mengenai Chromecast baharu dengan peranti Google TV yang digelar “YTC.” Untuk nilainya, model asal nampaknya dirujuk sebagai “YTV”, manakala peranti HD dipanggil “YTB.”

Tiada butiran tambahan untuk peranti ketiga ini, tetapi outlet mencadangkan ia boleh menjadi pengganti untuk model 4K-toting asal. Ini masuk akal, kerana Chromecast asal dengan Google TV dilancarkan pada September 2020, manakala model 1080p hanya dilancarkan pada September 2022. Jadi, kami pasti akan menerima muat semula 4K, jika ada.

Adakah anda memiliki Chromecast dengan peranti Google TV?

235 undi

Kami menjangkakan bahawa model baharu ini akan menawarkan sokongan untuk AV1 penyahkodan, membolehkan strim berkualiti tinggi dengan lebar jalur yang sama atau kualiti yang sama dengan lebar jalur yang dikurangkan. Lagipun, Google dilaporkan telah mendesak untuk meningkatkan penggunaan AV1 dalam kedua-duanya Peranti TV Android dan Android itu sendiri.

Jika tidak, kami menolak jumlah storan yang terhad dalam kami Chromecast dengan ulasan Google TVjadi kami berharap untuk melihat lebih banyak storan dalaman dan lebih banyak pilihan untuk storan boleh dikembangkan (cth slot kad microSD atau port USB-C kedua).

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Chromecast baharu dengan Google TV sedang dalam perancangan
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker