Berita Teknologi

Berkongsi kata laluan Netflix anda akan dikenakan bayaran tambahan tidak lama lagi

TL;DR

  • Netflix menyiarkan laporan pendapatan suku keempatnya pada hari Khamis.
  • Laporan itu mendedahkan syarikat itu bersedia untuk memulakan tindakan keras terhadap perkongsian kata laluan.
  • Orang yang berkongsi kata laluan dengan mereka yang tidak tinggal bersama mereka perlu membayar tambahan.

Zaman perkongsian Netflix kata laluan dengan rakan dan keluarga secara percuma akan tamat tidak lama lagi. Syarikat itu telah mendedahkan bahawa ia merancang untuk membanteras pemuat percuma bermula pada Q1.

Netflix berkongsinya Laporan pendapatan S4 pada hari Khamis di mana syarikat itu mendedahkan nombor langganan mengatasi jangkaan lalu. Walaupun bilangan pelanggannya yang positif, syarikat itu juga menggunakan laporan itu untuk membuat susulan terhadap amarannya tentang memerangi perkongsian kata laluan.

β€œKemudian pada Q1, kami menjangkakan untuk mula melancarkan perkongsian berbayar secara lebih meluas. Perkongsian akaun yang meluas hari ini (100J+ isi rumah) menjejaskan keupayaan jangka panjang kami untuk melabur dan menambah baik Netflix, serta membina perniagaan kami,” kata Netflix. “Apabila kami melancarkan perkongsian berbayar, ahli di banyak negara juga akan mempunyai pilihan untuk membayar tambahan jika mereka mahu berkongsi Netflix dengan orang yang tidak tinggal bersama mereka.”

Jika anda tidak tahu, Netflix telah pun menguji model perkongsian berbayarnya, melancarkannya di negara seperti Argentina, Honduras, El Salvador, Guatemala dan Republik Dominican. Walau bagaimanapun, dorongan yang datang pada Q1 2023 akan menyaksikan model perkongsian berbayar berkembang secara global, sama ada memaksa pengguna membuat akaun mereka sendiri atau membayar sedikit tambahan untuk berkongsi.

Semasa fasa ujian model perkongsian berbayar, pengguna Netflix akan menyediakan kediaman utama. Jika anda ingin memiliki kediaman menengah, pengguna di Argentina perlu membayar $1.70, manakala negara lain membayar $2.99. Bilangan kediaman yang boleh anda tambahkan bergantung pada pelan langganan anda; Basic mendapat satu kediaman, Standard mendapat dua dan Premium mendapat tiga.

Tidak disebutkan apa yang pengguna akan bayar untuk perkongsian berbayar. Tetapi jika keluaran global model adalah serupa dengan ujian, maka pengguna mungkin boleh mengharapkan untuk membayar mana-mana antara $1.70-$2.99 ​​sebagai tambahan kepada pelan sedia ada mereka.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Berkongsi kata laluan Netflix anda akan dikenakan bayaran tambahan tidak lama lagi
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker