Berita Teknologi

Balasan Pintar hilang daripada Google Voice hampir setahun selepas ia diperkenalkan

Edgar Cervantes / Android Authority

TL;DR

  • Balasan Pintar telah hilang daripada apl Google Voice.
  • Gedung Google Play dan App Store mengesahkan ciri tersebut telah dialih keluar.
  • Android masih menawarkan cadangan balasan.

Jika anda pengguna berat cadangan balasan pantas di Google Voice, kami ada berita buruk untuk anda. Ciri Balasan Pintar telah dialih keluar daripada Google Voice pada kedua-duanya Android dan iOS.

Jika anda tidak biasa dengan Balasan Pintar, ini ialah ciri yang menyediakan sehingga tiga respons kontekstual kepada mesej yang baru anda terima. Ia biasanya muncul betul-betul di atas papan kekunci, membolehkan anda mengetik respons yang anda pilih dan meneruskan perjalanan anda. Ini ialah ciri yang telah diperkenalkan kepada Google Voices pada Februari 2022, hampir setahun yang lalu. Kini, ciri tersebut telah hilang daripada apl.

Nampaknya ini bukan pepijat atau isu lain. Pada halaman apl dalam Kedai mainan dan Stor aplikasi, ia menyatakan bahawa “Balasan pintar tidak lagi disokong.” Seperti yang anda boleh meneka, ini bermakna pengalihan keluar ciri itu adalah sengaja.

Walaupun Balasan Pintar tidak lagi tersedia dalam apl, pemilik Android masih akan melihat ciri tersebut sebagai sebahagian daripada pemberitahuan mereka. Ini kerana Balasan Pintar terbina dalam Android. Ada kemungkinan Google melihat ini sebagai berlebihan dan percaya tidak ada keperluan untuk apl itu juga mempunyai Balasan Pintar.

Akibatnya, ini adalah perkembangan yang nampaknya lebih menyakitkan pengguna iOS berbanding pengguna Android. Walau apa pun, Balasan Pintar masih terdapat dalam pelbagai apl Google lain termasuk Mesej Google, Gmail dan Dokumen Google.

Adakah anda fikir Google sepatutnya menyimpan Balasan Pintar dalam apl Google Voice? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Balasan Pintar hilang daripada Google Voice hampir setahun selepas ia diperkenalkan
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker