Berita Teknologi

Apple mungkin membuang butang kuasa dan kelantangan fizikal pada iPhone 15 Pro

Apple menyukai falsafah reka bentuk minimalisnya, yang menyebabkan kehilangannya iPhone butang rumah fizikal, bicu fon kepala dan banyak lagi. Kini syarikat itu mungkin mengintai penyingkiran butang kuasa dan kelantangan fizikal pada model iPhone Pro seterusnya.

Sejak sepanjang Oktober 2022, penganalisis Apple Ming-Chi Kuo telah mengatakan bahawa Apple mahu menukar butang fizikal pada iPhonenya dengan butang keadaan pepejal. Pada hari Rabu, Kuo mengulangi ramalan itu dalam satu siri tweet.

Tinjauan terbaru saya menunjukkan bahawa model iPhone 15 mewah akan menampilkan butang keadaan pepejal dan akan dilengkapi dengan Enjin Taptic tambahan untuk mensimulasikan rasa maklum balas daya butang fizikal.

Cirrus Logic ialah pemenang utama untuk membatalkan butang fizikal dan perubahan untuk menggunakan butang keadaan pepejal pada model iPhone 15 mewah 2H23.

Sebagai pembekal eksklusif IC pengawal Taptic Engine untuk butang keadaan pepejal, Cirrus Logic mendapat manfaat yang ketara daripada reka bentuk baharu ini. Jika pengguna bertindak balas dengan baik terhadap reka bentuk baharu ini, saya fikir ia mungkin diguna pakai dalam model produk mewah lain pada masa hadapan.

Berdasarkan ramalan Kuo, Apple boleh menggunakannya iPhone 15 Pro sebagai subjek ujian untuk mengukur perasaan pengguna tentang butang kuasa dan kelantangan keadaan pepejal. Dan Enjin Taptic akan meniru rasa “klik” butang fizikal sebenar. Ini akan menjadikan butang kuasa dan kelantangan serupa dengan butang rumah keadaan pepejal yang diperkenalkan Apple dalam iPhone 7.

Selain itu, Kuo mendakwa jika perubahan itu diterima dengan baik, kita boleh melihat Apple membawa butang keadaan pepejal kepada lebih banyak perantinya pada masa hadapan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Apple mungkin membuang butang kuasa dan kelantangan fizikal pada iPhone 15 Pro
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker