Berita Teknologi

📺 Chromecast baharu dengan Google TV masuk

David Imel / Android Authority

🖋️ Salam Jumaat semua! Minggu ini saya menemui keajaiban dakwat coklat. Ia merupakan variasi yang bagus kepada hitam dan biru standard yang anda lihat di mana-mana, menambahkan sedikit sentuhan minat pada semua nota tulisan tangan saya. Sebagai seseorang yang warna kegemarannya coklat (jangan @ saya), saya tidak pasti apa yang membawa saya selama ini. Bagaimanapun, inilah beberapa berita teknologi.

Google Chromecast baharu dengan Google TV sedang dalam perjalanan

Google Chromecast dengan alat kawalan jauh Google TV di tangan

David Imel / Android Authority

Chromecast dengan Google TV ialah salah satu penyelesaian penstriman yang paling mudah, dan kini ia kelihatan seperti akan ada model baru keluar tidak lama lagi.

 • Ini akan menjadi model ketiga dalam barisan, selepas model 4K asal (2020) dan model 1080p yang lebih murah (2022).
 • Ia ditemui oleh 9to5Googleyang mengkaji versi pratonton apl Google Home untuk mencari sebutan peranti baharu.
 • Kemungkinan besar, peranti baharu itu akan menjadi versi terkini bagi model 4K asal, yang sepatutnya dikemas kini.
 • Kami meneka ia akan menyokong Codec AV1 untuk kualiti strim yang lebih baik dan penggunaan lebar jalur yang lebih rendah.
 • Selain itu, satu-satunya aduan yang kami ada mengenai peranti asal ialah kekurangan ruang storan.
 • Untuk mengetahui lebih lanjut, lihat ulasan kami untuk model 4K asal dan juga model HD yang lebih baharukedua-duanya sangat kami cadangkan.
 • Sebagai seseorang yang baru sahaja membeli model HD untuk mentua saya yang sudah tua semasa cuti, model ini sesuai untuk orang ramai yang jauh dahulu.

Galaxy S23 baharu memaparkan permukaan pecah

Samsung Galaxy S23 WinFuture 2

Kami hanya beberapa minggu lagi dari acara Galaxy Unpacked seterusnyadi mana Samsung dijangka akan mendedahkan yang terbaru Barisan Samsung Galaxy S23. Seperti biasa, terdapat sedikit kebocoran menjelang pendedahan rasmi, termasuk render baru semalam.

 • Imej terkini (melalui WinFuture) tidak mendedahkan terlalu banyak maklumat baharu, tetapi mereka mengesahkan perkara yang telah kami syaki.
 • Butiran ketara termasuk perumah kamera individu untuk setiap kanta dan tepi logam melengkung.
 • Kami juga mendapat gambaran tentang laluan warna baharu, seperti Phantom Black, Botanic Green, Mystic Lilac dan Cotton Flower.
 • Di bahagian dalam, ketiga-tiga peranti akan memuatkan yang terkini Pemproses Snapdragon 8 Gen 2.
 • Prestasi kamera juga dijangka dipertingkatkan, dengan Galaxy S23 Ultra berpotensi membawa penembak utama 200MP.
 • Jika anda tidak sabar untuk mengambil satu, anda sudah boleh prapesan peranti di sinitanpa komitmen jika anda mengubah fikiran anda.

Jumaat yang menyeronokkan

Cakera liut

Hari ini kami mempunyai sedikit cerita teknologi daripada pizza tikus kegemaran semua orang Chuck E. Cheese. Baru-baru ini Video TikTok (melalui Arstechnica) daripada pekerja Chuck E. Cheese Stewart Coonrod menunjukkan proses memasang perisian baharu untuk nombor lagu-dan-tarian animatronik terkini, yang termasuk dua DVD dan cakera liut 3.5 inci. Nampaknya, syarikat itu masih menghantar cakera liut baru 1.44MB ke beberapa lokasi yang masih menggunakan sistem komputer “Cyberstar” yang bermula sejak 1998.

Malangnya (atau mungkin tidak menyedihkan?), ini akan menjadi tarian terakhir Charles Entertainment Cheese, kerana kedai Coonrod ditetapkan untuk pengubahsuaian yang akan mengeluarkan animatronik pada akhir tahun ini. Tuangkan satu untuk tikus pizza robot menari kegemaran Amerika.

Tetap murahan,
Nick Fernandez, Editor.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: 📺 Chromecast baharu dengan Google TV masuk
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker