Berita Teknologi

💻 Tangkapan komputer skrin sentuh Apple

Kris Carlon / Android Authority

👋 Hey! Dengan cemas menunggu keputusan permohonan visa EU saya supaya saya boleh menghadiri MWC 2023 bulan depan. Ia akan menjadi kali pertama saya melihat sebahagian daripada saya Android Authority rakan sekerja sejak CES pada Januari 2020! Bagaimanapun, sorotan kami hari ini termasuk coklat bertemakan Animal Crossing, MacBook skrin sentuh Apple dan banyak lagi.

Apple akhirnya boleh menerima komputer riba skrin sentuh

Komputer riba ulasan Apple MacBook Pro 2021 dibuka di atas meja

Kris Carlon / Android Authority

Komputer riba skrin sentuh telah wujud selama lebih sedekad sekarang, malah Windows XP menyokong teknologi skrin sentuh pada masa itu. Kami telah melihat banyak pembuat PC menerima pilihan itu, tetapi satu penahanan utama ialah Apple. Itu boleh berubah tidak lama lagi, walaupun.

MacBook Pro skrin sentuh masuk?

 • Bloomberg melaporkan bahawa Apple boleh melancarkan skrin sentuh MacBook Pro pada tahun 2025.
 • Tidak mengejutkan, dipercayai MacBook Pro pertama dengan skrin sentuh akan mengekalkan reka bentuk komputer riba tradisional. Sama seperti PC Windows skrin sentuh dan Chromebook. Malah, kami mempunyai senarai ringkasan Chromebook skrin sentuh terbaik juga.
 • Outlet mencadangkan bahawa Apple akan membawa sokongan skrin sentuh kepada lebih banyak model dari semasa ke semasa.
 • Ini tidak menghairankan kerana terdapat banyak komputer riba pertengahan dengan skrin sentuh juga. Oleh itu, adalah wajar bahawa MacBook Air akan mendapat teknologi ini juga.
 • Satu lagi berita menarik dalam laporan itu ialah Apple dikatakan akan bertukar daripada skrin LCD kepada panel OLED sebagai sebahagian daripada baik pulih MacBook Pro ini.
 • Skrin OLED lebih terang daripada panel LCD dan juga menawarkan warna hitam yang lebih dalam. Oleh itu, anda harus mengharapkan peningkatan kualiti yang ketara.

Lewat ke parti

 • Apple telah menentang skrin sentuh pada komputer ribanya selama bertahun-tahun sekarang, sejak dari zaman pengasas bersama Steve Jobs.
 • Pekerjaan yang terkenal tercatat bahawa komputer riba skrin sentuh akan menjadi “teruk secara ergonomik.”
 • “Permukaan sentuhan tidak mahu menegak,” jelasnya, mendakwa bahawa keletihan lengan adalah satu isu.
 • Sudah tentu, beberapa orang menggunakan skrin sentuh sebagai kaedah interaksi utama mereka pada komputer riba hari ini di luar PC boleh tukar. Jadi keletihan tidak sepatutnya menjadi masalah.
 • Tetapi skrin sentuh masih boleh digunakan untuk perkara seperti zum, lukisan dan input stylus. Dan ia penting jika anda mempunyai mod boleh tukar dengan mod tablet.
 • Ini bukan kali pertama Apple menambah input sentuhan pada Mac, kerana syarikat itu sebelum ini menawarkan Touch Bar pada Macbook.
 • Ini ialah skrin sentuh nipis pada papan kekunci Macbook, menggantikan baris fungsi kekunci. Sudah tentu, skrin sentuh penuh adalah perkara yang berbeza sama sekali.

Apple meletakkan asas

 • MacBook skrin sentuh akan selaras dengan pergerakan perisian Apple sejak beberapa tahun kebelakangan ini.
 • Syarikat membenarkan anda jalankan apl iPhone dan iPad pada Mac andatetapi anda perlu menggunakan pad jejak sebagai skrin sentuh maya.
 • Skrin sentuh akan menjadikan apl iPhone dan iPad pada Mac pengalaman yang lebih baik.
 • Fungsi skrin sentuh juga kelihatan seperti kesesuaian semula jadi untuk ciri Sidecar Apple, yang membolehkan anda menggunakan iPad sebagai skrin kedua.
 • Adakah semua ini bermakna kita boleh melihat Macbook boleh tukar pada masa hadapan dengan sokongan skrin sentuh? Orang boleh berharap, sebagai UI iPad apabila dalam mod tablet akan menjadi agak kemas.

Perkara Khamis

Coklat Animal Crossing PRTimes Godiva Jepun

Hari Valentine tinggal lebih sebulan lagi, dan ternyata syarikat sudah bersiap sedia untuk acara tersebut. Malah, pembuat coklat Godiva Jepun telah bekerjasama dengan Nintendo untuk mengeluarkan coklat bertemakan Animal Crossing di Jepun (h/t: SoraNews24).

Syarikat itu menawarkan tiga pilihan untuk dipilih, iaitu satu pek dengan enam coklat pada harga ~$13, satu pek enam coklat dan satu uncang disertakan berharga ~$24, dan satu pek sembilan coklat berharga $23. Dan kepingan coklat kelihatan agak comel juga, dimodelkan mengikut reka bentuk dan item dalam permainan. Saya benar-benar akan membeli sekotak coklat berbentuk daun sahaja.

Nikmati hari tanpa Nook!
Hadlee Simons, Editor

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: 💻 Tangkapan komputer skrin sentuh Apple
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker